Au!

"NEJMARE, MORAĆEŠ DA PLATIŠ!" - HAOS NA ULICAMA U BRAZILU: Čeka ih Srbija na Mundijalu, a njega MRZI pola države!

Autor Dušan Ninković

Brazilci na ulicama prozivaju slavnog fudbalera zbog podrške kandidatu koji je poražen.

Izvor: Profimedia

Predsednički izbori u Brazilu doneli su velike promene pošto će u narednom periodu umesto Bolsonara lider države biti Lula, koji je svojevremeno već bio predsednik najveće zemlje u Južnoj Americi. Ova promena stršano je pogodila i neke fudbalere poput Rivalda, a zna je da je tokom predsedničke kampanje na strani čoveka koji je na kraju poražen bio i Nejmar.

Zvezda PSŽ-a pozivala je zemljake da glasaju za odlazećeg predsednika Bolsonara, a nakon što su proglašeni rezultati Nejmar se našao na "udaru" ljudi koji su na ulicama slavili pobedu. Između ostalog poručeno mu je i da će sada morati da plaća porez, što do sada nije redovno bio slučaj u Brazilu.

Prethodnih godina je Nejmarovo izbegavanje poreza bilo jedna od glavnih tema u sportskim edijima u Brazilu. Veruje se i da je brazilski fudbaler podršku Bolsonaru bazirao upravo na olakšicama koje su mu dodeljene, ali na nedavno održanim izborima ni njegova podrška nije uspela da donese dovoljan broj glasova čoveku kojeg će na čelu države naslediti njegova sušta suprotnost - levičarski kandidat.

Da li će to značiti i promenu u finansijskim planovima Nejmara, ostaje nam da vidimo u narednim danima. Možda bi rezultati izbora mogli da ga izbace iz takta baš u ključnom periodu ove sezone, samo nekoliko dana pre nego što treba da odigra meč protiv Srbije na Svetskom prvenstvu. Poslušajte šta mu poručuju građani Brazila:

Tagovi