ZLATAN U SVOM STILU

SVI STE ME NAPADALI, A SAD MU LIŽETE D**E! Nova šok izjava "selektora" Ibrahimovića: A šta sad kažete?

Autor Milutin Vujičić

Čuveni švedski napadač Zlatan Ibrahimović se "preporučuje" Didijeu Dešanu kao savetnik.

Izvor: Profimedia/Piero Cruciatti / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović nije navikao da daje protokolarne izjave, nego svaki put kada progovori - nekoga ili naljuti ili nasmeje. Tako je bilo i ovoga puta kada je govorio o Karimu Benzemi, zvanično najboljem fudbaleru sveta za prethodnu sezonu, koji je jedno vreme bio "trn u oku" svima u Francuskoj. Dobro je poznato da je razlog za to čuveni seks-skandal sa Valbuenom zbog kog je Benzema bio izbačen iz reprezentacije, a tada je Ibrahimović bio jedan od retkih koji su stali na njegovu stranu dok su ga mediji redom prozivali.

"Sećate li se 2018. godine kada sam govorio da Karim Benzema zaslužuje mesto u reprezentaciji Francuske i vi novinari ste me napali. Šta kažete sad? Sad ližete Benzemino d**e! Ne plašim se ovih reči", rekao je Ibrahimović tokom gostovanja na jednoj francuskoj televiziji.

Ibrahimović je "pecnuo" Didijea Dešana jer nije poveo Benzemu na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali su i bez njega u sastavu uspeli da osvoje titulu. Tada je Olivije Žiru predvodio napad, a iako nije postigao nijedan gol na turniru bio je jedan od najvažnijih igrača u Dešanovom sistemu. Pred početak Evropskog prvenstva, Žiru je izgubio svoje mesto u timu i dobio ga je Benzema, međutim sa njim u sastavu nisu uspeli da dođu do pehara.

Videćemo kako će se reprezentacija Francuske snaći sa Benzemom u Kataru i da li će najbolji fudbaler sveta sada dati veći doprinos, ali sve i dalje zavisi kako će se uklopiti sa Mbapeom i Grizmanom. Samo, sada neće biti Kantea i Pogbe da im čuvaju leđa.

Možda bi Dešan mogao da pozove Ibrahimovića i pita koga umesto njih bi trebalo da pozove, pošto se i sam preporučio kao savetnik selektora Francuske koji će u grupnoj fazi pripremati utakmice protiv Australije, Danske i Tunisa.