POTPIS

U SRBIJI PRAVIO ČUDA SA MLADIMA, SAD OTIŠAO U EMIRATE: Veselinović preuzeo novi klub, čeka ga težak zadatak!

Autor Milutin Vujičić

Pamti se da je Veselinović imao sjajne rezultate sa Čukaričkim i Spartakom gde je promovisao mlade fudbalere, a sada će u Emiratima pokušati da spasi "već otpisane".

Izvor: MN Press

Srpski trener Aleksandar Veselinović pravio je čuda u Srbiji sa mladim timovima Spartaka i Čukaričkog, a sada karijeru gradi u inostranstvu. Veselinović se vratio u Al Dafru, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je prethodno vodio u sezoni 2020/21. Nakon toga je kratko radio i u Saudijskoj Arabiji (Al Batin), dok je sada ponovo stigao poziv iz Emirata, gde je uprkos rastanku nakon 14 utakmica ostao u lepom sećanju navijača.

"Preuzeo sam klub koji je trenutno na pretposlednjem mestu, sa samo četiri boda, uz gol-razliku 7:27. Taj podatak dovoljno govori o tome kakav posao čeka mene i moj stručni štab, u kojem će biti Goran Stanić, Dejan Odavić i Dragan Sretenijević. Od mnogih smo već otpisani u borbi za opstanak, ali smo naravno prihvatili izazov, iako smo svesni da nas čeka Sizifovski posao", rekao je Veselinović za zvanični sajt Al Dafre posle preuzimanja kluba.

I u njegovom prvom mandatu u Al Dafri klub je bio "glavni kandidat" za ispadanje, ali su sa njim na čelu imali najbolji start u istoriji kluba. Međutim, usledio je neočekivani rastanak.

"Raduje me podatak da se po drugi put vraćam u Al Dafru i da ću ponovo raditi u konkurenciji velikih trenerskih imena. A to svakako jesu Portugalac Leonardo Žardim, koji je svojevremeno igrao finale Lige šampiona sa Monakom, Rudi Garsija, nekadašnji trener Rome, Kajzer, bivši trener Ajaksa, Sergej Rebrov iz kijevskog Dinama. Na nama je da najpre konsolidujemo ekipu, a vrlo brzo i da se rezultatski izdignemo iz situacije u kojoj se nalazimo i da dođemo do opstanka", poručio je nekadašnji trener Suduve, Vojvodine, Spartaka, Čukaričkog i Al Batina.

Veselinović će prvi naredni meč sa Al Dafrom igrati u subotu protiv lidera na tabeli Al Šarže na domaćem terenu.