Biser

MURINJO NAŠAO NOVOG NEMANJU MATIĆA: Ima 19 godina, a poreklom je sa Balkana i čeka se da odluči za koga će igrati!

Autor Nikola Lalović

Veliki talenat može da bira između nekoliko reprezentacija, a videćemo za koga će nastupati.

Izvor: Profimedia

Žoze Murinjo sprema novog Nemanju Matića! Otkako je stigao u Romu promovisao je nekoliko jako mladih igrača pa su tako kod njega standardni postali 20-godišnji krilni fudbaler Nikola Zalevski i 18-godišnji ofanzivni vezista Kristijano Volpato. 

Sada je pred utakmicu Lige Evrope sa Ludogorecom u kojoj Romi treba pobeda za prolazak dalje dobio pitanje ko će biti sledeći mladi igrač koji će ući u prvi tim. "Posebni" je istakao momka sa ovih prostora!

"Bitno je da damo mladim igračima šansu, ali ono što je još bitnije je da ih spremimo za tako veliki skok napred u seniorski fudbal. Dobro smo to uradili sa Zalevskim i Volpatom. Mislim da će sledeći biti Benjamin Tahirović", rekao je Murinjo.

Tahirović je rođen 2003. godine, visok je 191 centimetar i igra na pozicijama centralnog i defanzivnog vezista, pa je jasno da će Nemanja Matić biti igrač prema kome će on želeti da modelira svoju igru. Rođen je u Švedskoj, ali je poreklom iz Bosne i Hercegovine, a poseduje pasoše obe države i još uvek se ne zna za koga će nastupati.

Roma ga je dovela iz švedskog Vaslunda gde je igrao u prvom timu, a za sada u omladinskoj ligi za mladi tim "vučice" uspeva da dominira. Na 44 nastupao dao je tri gola i upisao četiri asistencije.

Bosna i Hercegovina se nada da će se Tahirović odlučiti da nastupa za njih, a do sada je bilo raznih slučajeva. Anel Ahmedhodžič i Denis Hadžikadunić su se odlučili za BIH, ali onaj najbitniji, Zlatan Ibrahimović, nije!