ČEKANJE

SVE O PARTIZANOVOM ŽREBU - OVO SU MU POTENCIJALNI RIVALI: Lacio za IZBEGAVANJE, a tu je i tim koji je igrao sa Zvezdom!

Autor Nemanja Stanojčić

Ovo su mogući protivnici Partizana za plasman u osminu finala Lige konferencija.

Izvor: MN Press

Partizan je kao drugoplasirani prošao u narednu fazu Lige konferencija. Da je bio prvi, odnosno da je pobedio Slovacko išao bi direktno u osminu finala, ovako će preko plej-ofa morati da traži mesto među 16 najboljih. Na žrebu u ponedeljak (14 časova) može da dobije i neke veoma teške rivale poput italijanskog Lacija, ali i neke protiv kojih bi bio favorit poput Karabaga.

U šesnaestini finala imaće za rivale trećeplasirane timove koji dolaze iz Lige Evrope. Jedan od potencijalnih protivniak je i tim koji je igrao sa Crvenom zvezdom, turski Trabzon. Pored Lacija i Trabzona mogući rivali su AEK Larnaka, Braga, Ludogorec, Šerif, Bodo/Glimt i Karabag. Dakle, pravi "miks" klubova iz raznih država i liga. Tim koji niko neće želeti sigurno je Lacio koji je posle neverovatnog raspleta u grupi završio kao treći...

Ako tim Gordana Petrića savlada tu prepreku u februaru naredne godine, onda će na žrebu 24. februara dobiti rivala u osmini finala, a tamo će igrati sa nekim od klubova koji je Ligu konferencija završio kao prvi, jedino neće moći da izvuče Nicu. To znači da bi tada mogao da igra sa Vest Hemom, Viljarealom, AZ Alkmarom, Bašakšehirom, Slovanom, Đurgardenom, Sivasom. Da je srpski tim slavio u Humskoj, mogao je i te protivnike da izbegne.