IN MEMORIAM

TUGA! PREMINUO POZNATI FUDBALER (48): Bolovao od depresije, odao se alkoholu i završio iza rešetaka

Autor Milutin Vujičić

Važio je za jednog od najvećih talenata poljskog fudbala tokom devedesetih.

Izvor: Profimedia/BildbyrŒn

Poznati poljski fudbaler Igor Sipnijevski preminuo je u 48. godini, javljaju mediji iz ove zemlje. Reč je o jednom od najvećih fudbalskih talenata u istoriji Poljske koji je dugo vodio bitku protiv depresije, a koji se zbog mentalnih problema odao alkoholu i to ga je skupo koštalo.

Tragična životna priča i nažalost ne tako sjajna fudbalska biografija, a imao je potencijal za najviše domete. Sipnijevski je bio fudbaler Panatinaikosa, Visle i Malmea, dva puta je oblačio i dres reprezentacije Poljske. Iz "šarene" fudbalske karijere dve stvari se najviše izdvajaju - tokom igračkih dana postigao je gol protiv Arsenala, dok je učestvovao i u pobedi nad moćnim Ferugosnovim timom Mančester junajteda.

Problemi sa alkoholom počeli su još tokom igračkih dana, zbog čega je dobio i otkaz u Malmeu i morao je da se vrati u Lođ, ali čak ni kada su mu izašli u pomoć - njegovo stanje se nije popravilo. Nastavio je da pije, potom je doživeo i moždani udar, čak i završio iza rešetaka.

Patio je od teškog oblika depresije, pokušao je i samoubistvo, a objavio je i biografiju 2014. godine, uz pomoć lokalnih novinara koji su želeli da zajedno sa njim ispričaju tragičnu životnu priču.

Od njega se opraštaju njegovi bivši klubovi...