BRAVO!

ISTORIJA U SUPERLIGI - DAMA PRVI PUT GLAVNI SUDIJA: Jelena iz Leskovca oduševila - "Da se ne razumem u fudbal..."

Autor Milutin Vujičić

Lep trenutak za srpski fudbal, Jelena Cvetković je ispisala istoriju.

Izvor: YouTube/Mozzart Bet Super liga Srbije/Screenshot

Meč između Radničkog i Radnika u Kragujevcu u okviru 18. kola Superlige ostaće zapamćen u istoriji srpskog fudbala kao prvi na kome je jedna žena bila glavni sudija. U pitanju je Jelena Cvetković iz Leskovca, prva dama koja je dobila priliku da u elitnom rangu srpskog fudbala vodi utakmicu. Bilo je već žena koje su dobijale ulogu "mahačice", međutim Cvetković je prva koja je sa pištaljkom delila pravdu.

Meč na "Čika Dači" završen je pobedom domaćina 1:0, jedini gol postigao je Nemanja Tomić, a zanimljivo je da je Cvetković uoči meča dobila i buket cveća od navijača kragujevačkog kluba koji su joj čestitali najznačajniji dan u dosadašnjem toku karijere.

Jelena je dugo čekala na veliki debi i dugo je sticala iskustvo u nižim ligama, bila je i linijski sudija na mečevima Superlige, da bi joj Sudijska komisija u 18. kolu ukazala šansu i da vodi utakmicu kao glavni sudija, u društvu Svetozara Živina i Petra Radića. Leskovčanka inače ima i FIFA znak, sudila je mečeve Lige šampiona za žene, kao i međunarodne utakmice kvalifikacija za UEFA takmičenja.

Pamti se da je Jelena bila i četvrti sudija na utakmici između kruševačkog Trajala i vranjskog Dinama, kada se upravo ona našla na meti trenera Dragana Antića Recka, nakon čega je on kasnije izbačen iz fudbala na 18 meseci.

"U automobile se od nedavno razumem, jer sam kupila auto, znam i svaki auto koje je marke, a da se ne razumem u fudbal ne bih dogurala dovde...", rekla je Jelena Cvetković u jednom intervjuu i otkrila da su joj otac i stric igrali fudbal, dok je i stric bio fudbalski sudija.