Fudbal

FILIP EKSPLODIRAO, CELA ZEMLJA JE VIDELA: Srbin odlučio DERBI ITALIJE - čudesna partija za pobedu sezone Juventusa!

Autor Mladen Šolak

Filip Kostić namestio dva gola u pobedi Juventusa protiv Intera

Izvor: Profimedia

Juventus je pobedio Inter 2:0 (0:0) u velikom "Derbiju Italije", a srpski internacionalac Filip Kostić (30) namestio je oba gola torinskog tima. Kod prvog gola, pobedio je u "rvačkom" duelu jednog od najboljih igrača Intera Nikolu Barelu, pa je onda pretrčao čitavu levu stranu terena i namestio pogodak Francuzu Andrijanu Rabiou. Igrao se 52. minut, a ceo tim je skočio na srpskog asa. Među saigračima nije bilo Dušana Vlahovića, zbog povrede.

Konačnih 2:0 takođe je režirao sjajni Kragujevčanin, centaršutem iz kornera, na koji je levom nogom reagovao mladi vezista Juventusa Nikolo Fađoli, "zakucavši" loptu u mrežu Andrea Onane. Na taj način, "Stara dama" je ostvarila veliku pobedu u jako bitnom trenutku – posle eliminacije iz Lige šampiona. Sa druge strane, Inter je prošao grupu eliminisavši Barselonu, ali je radost zbog toga definitivno pokvario ovaj poraz, posle kojeg je tim Simonea Inzagija tek na sedmoj poziciji tabele, sa bodom manje od Juventusa, koji je peti i čak 11 poena zaostatka za Napolijem, koji je prvi. 

Pogledajte Kostićevu majstoriju u njegovoj najboljoj partiji od kada je ovog leta došao u Juventus iz Ajntrahta. Do sada je namestio pet golova u Seriji A i njegova forma mora da raduje selektora Dragana Stojkovića Piksija pred Svetsko prvenstvo, koje kreće 20. novembra.

Filip Kostić
Izvor: YouTube/TV Arena sport