Strašno

RASISTIČKI SKANDAL U ITALIJI - NAVIJAČI JUVENTUSA SRAMNO VREĐALI DŽEKA: Isplivao snimak, špic im nije ostao dužan!

Autor Nikola Lalović

Juventus je sinoć pred svojim navijačima pobedio Inter u velikom derbiju sa 2:0, a u centru pažnje našao se bh. napadač Edin Džeko.

Izvor: Shutterstock/Twitter/Andrea Iannozzi/Screenshot

Juventus je u derbiju 13. kola Serije A savladao u Torinu Inter sa 2:0 golovima Adrijena Rabioa i Nikole Fađolija. Briljirao je Filip Kostić koji je upisao dve asistencije, dok mu je treća poništena pregledanjem snimka. "Stara dama" je ovim trijumfom preskočila Inter na tabeli te sada zauzima petu poziciju sa 25 bodova. 

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta za "nerazure" te se uklopio u sivilo svoje ekipe, a dan kasnije italijanski mediji su pisali kako su navijači Juventusa tokom celog meča vređali iskusnog napadača. Sada se pojavio snimak na kom se vidi kako im Džeko nije ostao dužan. 

Jedan od navijača Juventusa objavio je video na kojem se vidi kako se Džeko okrenuo prema njihovoj tribini dok su mu skandirali "cigane, cigane" i uhvatio se za međunožje što je izazvalo dodatni bes navijača.

Za očekivati je kako će Juventus biti kažnjen zbog ovakvih poteza, a kaznu će verovatno dobiti i Edin Džeko zbog svog "odgovora". Ovo je drugi put da Džeko trpi ovakve uvrede, a prethodno je zbog ispada svojih navijača kažnjena Atalanta sa 10.000 evra.