Biće teško!

BUM! IZAŠAO SPISAK BRAZILA ZA SVETSKO PRVENSTVO: Drim-tim napada Srbiju na Mundijalu, a dve zvezde nisu ni poveli!

Autor Nikola Lalović

Ovo je konačan spisak putnika za Katar koji je objavio selektor Brazila Tite.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Brazila izbacila je konačan spisak igrača koji će igrati na Svetskom prvenstvu! Tim koji sa klupe predvodi selektor Tite će prvi meč u Kataru odigrati 24. novembra sa Srbijom, a od većih imena na spisku nema napadača Liverpula Roberta Firmina, kao i ofanzivca Aston Vile Filipea Kutinja.

Na put idu tri golmana, od čega su Alison i Ederson u samom vrhu svetskog fudbala, od defanzivaca tu su pored mlađe garde oličene u Bremeru i Ederu Militau veterani poput Danija Alveša i Tijaga Silve, čoveka koji nam je dao gol na meču Brazila i Srbije na prošlom Mundijalu.

Vezni red je pun zvezda, a tu je naravno i Bruno Gimaraeš koji blista u Premijer ligi. Kazemiro i Fabinjo su tu kao oslonac tima, a u napadu se vidi sva jačina ovog tima "Selesaa". Iako nema dve velike zvezde kakve su Kutinjo i Firmino, Tite će se teško odlučiti koga će staviti u tim protiv Srbije. U napadu se za mesta takmiče Gabrijel Žezus, Nejmar, Ričarlison, Vinisijus, Rodrigo, Rafinja...

Ovo je kompletan sastav Brazila sa 26 igrača koji će nastupiti u Kataru. Naravno, prva zvezda ekipe je Nejmar, kome će ovo biti treće Svetsko prvenstvo.

  • GOLMANI: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester siti), Veverton (Palmeiras)
  • ODBRANA: Bremer (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Markinjos (PSŽ), Tijago Silva (Čelsi)
  • "SPOLJNI": Aleks Sandro (Juventus), Aleks Teljes (Mančester junajted), Danilo (Juventus), Dani Alveš (UNAM)
  • VEZNI: Bruno Gimaraeš (Njukasl), Kazemiro (Mančester junajted), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinjo (Liverpul), Fred (Mančester junajted), Lukas Paketa (Vest Hem)
  • NAPADAČI: Entoni (Mančester junajted), Gabrijel Žesus (Arsenal), Gabrijel Martineli (Arsenal), Pedro (Flamengo), Rafinja (Barselona), Nejmar (PSG), Rišarlison (Totenhem), Rodrigo (Real Madrid), Vinisijus Žunior (Real Madrid)

Brazil će igrati u Grupi G, a prvi meč će igrati upravo protiv Srbije, 24. novembra u Lusailu. Četiri dana kasnije, Brazil će u Dohi igrati protiv Švajcarske, a onda će u poslednjem kolu grupne faze igrati protiv Kameruna, 2. decembra. Plasman u nokaut fazu izboriće po dve ekipe iz svake grupe.