Kako?!

GLEDA 50 MEČEVA NEDELJNO I ZBOG FUDBALA NE SPAVA! Francuz je potpuni zaluđenik - šalju mu snimke iz Paname i Libije!

Autor Dušan Ninković

Neverovatna priča čoveka koji je sportski direktor francuskog drugoligaša, a imao je veliku igračku karijeru.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji francuski fudbaler Metju Bodmer (39) danas radi kao sportski direktor Avra, a to je očigledno posao koji voli još više od igranja fudbala! U francuskim medijima prethodnih dana pojavila se izjava bivšeg veznog fudbalera PSŽ-a, koji je pokušao da objasni koliko je posvećen ulozi koju trenutno obavlja. Po njegovim rečima, na nedeljnom nivou odgleda 50 fudbalskih utakmica!

Sportski direktor Avra ispričao je kako se često dešava da prespava na stadionu, ali ne stiže baš toliko često da spava! Zbog toga što ima obaveze kao sportski direktor, ali i stručni konsultant na televiziji, Metju uglavnom spava samo po pet sati dnevno. Za sada mu je nije previše naporno, pa tako u prethodnih godinu ipo nijedan dan nije proveo na odmoru.

"Naravno, spavam na stadionu. Imamo veliku sobu, prelepa je i ima odličan pogled na stadion. Pokušavam da optimizujem vreme koje trošim. Srećom, stadion je blizu autoputa", izjavio je Bodmer, koji zbog tog detalja ima priliku da povremeno i otputuje kući sa stadiona.

Tokom igračke karijere nastupao je za Kaen, Lil, Lion, PSŽ, Sent Etjen, Nicu, Gengan i Amijen - praktično sve najveće klubove u Francuskoj. Strast prema sportu nije prošla, pa se kao sportski direktor bacio u potragu za pojačanjima sa svih krajeva sveta. Spisak zemalja čija fudbalska prvenstva prati u nadi da će otkriti idealno pojačanje za Avr je impresivan.

"Odgledam 50 celih mečeva tokom nedelje. Pratim Ligu 1 i Ligu 2 u Francuskoj, tri ranga Nacionalne lige, zatim takmičenja za igrače do 19 i 17 godina, zatim prvenstva u Engleskoj, Italiji i Španiji. Ostala prvenstva zavise od profila igrača koji tražimo u tom trenutku. Pored toga dobijam skraćene snimke sa mečeva iz raznih krajeva sveta. Pratim prvenstva čak i u Južnoj Koreji, Panami, Libiji... Gledam fudbal od jutra do mraka", ispričao je Metju Bodmer.