Predviđanje

RIVAL SRBIJE NAS OPET PONIZIO! Nećemo proći grupu, a to NIJE SVE - luda prognoza legende o kojoj svi pričaju

Autor Nikola Delić

Predsednik Fudbalskog saveza Kameruna optimista je pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Izvor: YouTube/Canal2 International/Screenshot/MN Press

Najbolji strelac u istoriji Kameruna i aktuelni predsednik Fudbalskog saveza te države Samuel Eto izneo je  svoja pomalo nerealna očekivanja povodom predstojećeg Svetskog prvenstvu u Kataru. Ne samo da je najavio da će proći grupu u kojoj se nalazi i Srbija, nego je najavio totalnu senzaciju: "Bićemo bolji u eliminacionim borbama u četvrtfinalu od Belgije i od Senegala u polufinalu."

Nije se Eto zadržao samo na tome, pa je "predvideo" i finale još jedne selekcije iz Afrike: "Maroko će pobediti Španiju, kasnije Portugaliju i u polufinalu će savladati Francusku, a Kamerun će biti bolji u finalu."

Eto je išao toliko daleko da je uporedio današnji Kamerun sa čuvenom generacijom Intera iz 2010. godine, koja je osvojila "tripletu", čiji je važan šraf bio upravo on: "Sposobni smo da osvojimo Mundijal. Za to vam nisu potrebna čudovišta ili vanzemaljci, ali jesu dobre pripreme, mentalna čvrstina i ludilo na terenu. Baš kao što je imao Inter 2010".

Da podsetimo, fudbaleri Kameruna nalaze se u grupi G sa selekcijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, a dobro je već poznato da nas je potcenio i njihov selektor Rigobert Song. Pored "orlova" i Kamerunaca u grupi su još Brazil i Švajcarska. Kamerunci svoj prvi meč u sklopu priprema za prvenstvo igraju danas od 18 časova, protiv Jamajke, a meč se igra u Jaundeu.