PROBLEMI

TREBALO JE DA OSVOJE SVETSKO PRVENSTVO, A SAD... Jedna zvezda povređena, a druga kao da jeste: Raspad sistema!

Autor Milutin Vujičić

Belgija bi mogla da bude značajno oslabljena na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih napadača današnjice Romelu Lukaku i dalje je neizvestan za nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru pošto ga već mesecima muči povreda. Veliki promašaj Čelsija, koji se letos vratio u Inter na pozajmicu, odigrao je samo pet utakmica ove sezone i zato je pred selektorom Belgije Robertom Martinezom velika odluka - da li ga ostaviti kod kuće ili rizikovati i povesti ga povređenog na Mundijal.

Dobro je poznato kakav uticaj Lukaku ima na reprezentaciju Belgije i da su bez njega drastično slabiji, međutim Martinez još nije presekao u ovoj situaciji i konačnu odluku će doneti u četvrtak.

"U ovom momentu, on ne može da igra i sve je sada u rukama lekara. Odluku ćemo doneti u četvrtak, pre nego što objavimo spisak sa imenima 26 igrača. Ako bude mogao da igra, biće na spisku. Ako budemo mogli da računamo da će moći da igra do 1. decembra, biće deo ekipe. Ako ne, onda neće", dodao je selektor reprezentacije Belgije koja je zbog neverovatne generacije dugo bila na prvom mestu FIFA rang-liste.

Podsetimo, Belgija je u grupi sa Kanadom, Marokom i Hrvatskom, dok je 1. decembar koji je Martinez spominjao i sam kraj grupne faze. Videćemo da li će "crveni đavoli" rizikovati i jedno od 26 mesta nameniti Lukakuu koji sigurno neće moći da teren pre nego što močne nokaut faza.

Lukaku je do sada za reprezentaciju Belgije odigrao 102 utakmice i postigao je 68 golova, dok je u leto 2021. godine bio najskuplji napadač na svetu kada ga je Čelsi kupio za 113 miliona evra. Malo je reći da nije ispunio očekivanja i ekspresno se vratio u Milano. Povratak za sada nije bio "iz snova" pošto ga još od letos muči povreda prepona zbog koje je odigrao samo pet utakmica za "nerazure".

Osim njega Eden Azar je daleko od stare forme, pa se čini da je trenutak kada je Belgija imala šansu da se bori za titulu na Svetskom prvenstvu prošao.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt