NEVEROVATNO!

SA SRBIJOM OSVOJIO SVETSKO ZLATO, A SAD DOBIO OTKAZ U BAHREINU: Hteli smo da nam predvodi napad, a ni u Aziji to ne može

Autor Petar Đukanović

Bivši reprezentativac Srbije i nekadašnji "zlatni orlić" dobio otkaz u Bahreinu.

Izvor: Profimedia

Neslavno se zavšila azijska avantura za Stanišu Mandića. Pokušaj da se dokaže u bahreinskom prvoligašu Ist Rifi, završila se brzo i to otkazom posle samo tri utakmice.

Crnogorski internacionalac nikako ne uspeva da zablista u seniorskoj karijeri. Mandić se na Bliskom istoku našao posle polusezone u Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Ist Rifa je proteklu sezonu završila na šestom mestu bahreinske lige, a kao veliko pojačanje su predstavili bivšeg reprezentativca Srbije.

Selekcija Srbije se 2015. plasirala na Svetsko prvenstvo za mlade posle 20 godina i na opšte iznenađenje svetske javnosti uspela da osvoji Mundijal. Tada je Siniša Mandić predvodio napad "zlatnih orlića" sa Ivanom Šaponjićem i Stefanom Ilićem. Tada izuzetno perspektivan mladi napadač Čukaričkog i mlade reprezentacije Srbije za koju je odigrao 12 utakmica i postigao tri gola prelazi u norveški Sogndal odakle mu karijera kreće strmoglavo silaznom putanjom. Mladi fudbaler iz Herceg Novog 2015. godine odlučio je da igra za seniorsku reprezentaciju Crne Gore za koju je nastupio na četiri meča. 

Mandić 2019. otišao je na pozajmicu u Zrinjski za koji je odigrao jednu sezonu, a potom transfer u slovenačku Muru. Dvadesetsedmogodišnji fudbaler nikako nije uspeo da dostigne zenit karijere i pokaže svo umeće. Nakon Mure i polu sezone u Metalcu, Siniša odlučuje da se preseli u Aziju. Međutim, samo tri kola su bila dovoljna rumunskom treneru Florinu Motroku da otpusti Mandića. Kao stranac, 27-godišnji napadač je imao visoku platu, ali kako pišu tamošnji mediji, 55-godišnji Rumun je rekao svojim poslodavcima da Mandić nije ništa bolji od domaćih fudbalera. Nije jedini, pored Mandića otkaz je dobio i napadač iz Angole Agvinaldo