Uživo

ZVEZDA POBEGLA PARTIZANU 10 BODOVA! Crveno-beli napravili veliki korak ka tituli - RUTINSKA pobeda u derbiju kola!

Crvena zvezda savladala Čukarički 2:0 (1:0) i bez većih problema odmakla Partizanu na dvocifrenu bodovnu razliku

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je pobedila Čukarički 2:0 i napravila veliki korak ka tituli, jer na kolo pred zimsku pauzu ima čak 10 bodova prednosti u odnosu na Partizan. Golovima Aleksandra Kataija u 37. minutu i Kingsa Kangve u 84, a sve posle rane povrede Aleksandra Pešića u 10. minutu, favorit je na Brdu mirno ostvario 16. pobedu u 18 kola i miran dočekuje nedelju i duel protiv Radnika u Surdulici. Posle tog meča crveno-beli će početi praktično tromesečnu zimsku pauzu, na koju će otići sa prednošću na tabeli koja daje braniocu titule veliku sigurnost u borbi za naslov prvaka.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je izgledao meč u kojem je na momente bilo tenzično na terenu, ali ni u jednom trenutku nakon Kataijevog gola nije bilo neizvesno, niti je vođstvo favorita ozbiljno dovedeno u pitanje. Čukarički se borio da "zakuva", ali je ostao nedorečen i to je kaznio Kangva, koji je sredinom drugog poluvremena ušao u igru umesto takođe rezerviste Osmana Bukarija, koji je u 10. minutu zamenio Aleksandra Pešića.

Čukarički: Mićović, Stevanović (od 80. Rogan), Drezgić, Kovačević, Tošić, Sisoko, Docić (od 80. Petković), Kovač (od 66. Adžić), Ovusu (od 62. Endiaje), Ivanović (od 80. Lukić), Badamosi.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Pankov (od 83. Dragović), Rodić, Mijailović, Kanga, Ivanić, Mitrović, Katai (od 83. Sanogo), Pešić (od 14. Bukari, a od 66. Kangva).

20:37

Kraj utakmice, pobeda Crvene zvezde 2:0!

Crvena zvezda savladala je Čukarički 2:0 i odmakla Partizanu na dvocifreni broj bodova prednosti. Do kraja prvog dela sezone biće odigrano još jedno kolo - u nedelju.

Izvor: MN Press

20:29

84' Zvezda vodi 2:0!

Ofanzivac Zvezde Ivanić je asistirao rezervisti Kingsu Kangvi za 2:0 u finišu meča! Dodao mu je iz "iz prve" sa leve strane, a vezista nije imao težak posao - postavio je nogu na pravo mesto i rutinski pogodio za ubedljiviju prednost favorita.

20:14

66' Još jedan problem za Zvezdu?

Bukari je ušao u 10. minutu umesto povređenog Pešića, a sada upravo on izlazi napolje i ustupa mesto Kingsu Kangvi. Da li je to prinudna promena ili je u pitanju taktika?

20:02

57' Bukari šutira snažno

Napadač Zvezde istrčao je kontru, gađao desnom posle driblinga i malo je falilo da pogodi okvir gola. Lopta je otišla u gol-aut, u fazi meča u kojoj Čukarički češće napada.

Izvor: MN Press

19:57

53' Tenzija na terenu

Vezista Čukaričkog Stefan Kovač i vezista Crvene zvezde Gelor Kanga dobili su po žuti karton jer su se gurali na terenu, posle prekršaja na kreatoru igre crveno-belih.

19:51

Ovako je Katai doneo Zvezdi vođstvo

Aleksandar Katai
Izvor: YouTube/TV Arena sport

19:33

- Poluvreme -

19:26

38' Umalo 2:0, na isti način!

Praktično u istoj situaciji ka oonoj kod gola, Rodić je udario glavom loptu na centaršut Kange i malo je nedostajalo da i on pogodi, samo minut posle vodećeg pogotka crveno-belih.

19:25

38' ZVEZDA VODI - KATAI!

Zvezdina "desetka" glavom donosi vođstvo svom timu - 1:0. Na sjajan centaršut Gelora Kange sa desne strane pogodio je "malu mrežu" u suprotnom uglu gola, za slavlje navijača crveno-belih.

19:20

32' Sada preti Mirko Ivanić

Još jedna šansa za Zvezdu - udarac Mirka Ivanića na centaršut Kante, a golman Čuke Novak Mićović brani bacivši se u svoju levu stranu.

19:17

30' Prečka!

Katai opet šutira i sada trese gol. Gađao je levom, posle driblinga i sreću su sada imali fudbaleri Čukaričkog. Ostaje 0:0.

19:14

26' Katai gađa snažno - malo pored gola

Najbolji igrač Zvezde šutirao je iz slobodnog udarca, pogodio spoljni deo male mreže i učinio da mnogi pomisle da je dao gol. Crveno-beli u ovoj fazi opet intenzivnije napadaju.

Izvor: MN Press

19:07

Ovako izgleda meč na stadionu Čukaričkog

18:59

10' Problem za Zvezdu - Pešić mora na klupu

Bol u zadnjoj loži sprečiće centarfora Zvezde da nastavi meč. Umesto njega, trener Miloš Milojević na teren šalje Osmana Bukarija.

18:57

10' Pešić u velikoj šansi - sjajan start Kovačevića

Mladi štoper Čukaričkog Bojan Kovačević (18) uklizao je u 10. minutu, blokirao udarac centarfora Zvezde Aleksandra Pešića i sjajno sačuvao svoj gol. Centarfor crveno-belih ostao je na zemlji, držeći se za zadnju ložu

18:56

Ofanziva Zvezde od starta

U uvodnim minutima crveno-beli su pokušali da stvore šansu, ali lopta nije došla do Mitrovića na ivici peterca. I dalje bez konkretne prilike na obe strane.

18:45

Meč je počeo!

18:36

Kiks Partizana, velika šansa za Zvezdu

Spartak je pobedio Partizan u Humskoj i to otvara crveno-belima šansu da odmaknu na "plus 10" uoči poslednjeg kola pred Svetsko prvenstvo

Izvor: MN Press

18:10

Ovo je sastav Crvene zvezde

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić - Mijailović, Kanga, Ivanić, Mitrović, Katai, Pešić

Izvor: MN Press

18:00

Dobro došli u tekstualni prenos meča

Utakmica Čukarički - Crvena zvezda počinje u 18.45 časova.

Ukratko

  • KRAJ: Čukarički - Zvezda 0:2
  • Crveno-beli odmakli večitom rivalu "plus 10"
  • Pešić se povredio u 10. minutu
učitaj još +