Fudbal

VRLO TEŠKO MOŽEMO DA STIGNEMO ZVEZDU: Gordan Petrić o Partizanovih MINUS 10: Budimo realni...

Autor Mladen Šolak

Trener Partizana o porazu protiv Spartaka

Izvor: MN Press

Partizan je izgubio od Spartaka u Humskoj, tako omogućio Crvenoj zvezdi da se "odlepi" na velikih 10 poena razlike, a trener crno-belih Gordan Petrić rekao je odmah posle utakmice da je bilo viđeno da će njegov tim kiksnuti. Potom je u izjavi koju je preneo klupski sajt.

"Ne mogu momcima ništa da zamerim. Oseća se umor, to je očigledno, ali ponavljam - bili smo 'viđeni' da ćemo izgubiti bodove posle prvog dela. Poslednje tri-četiri nedelje smo imali povređene igrače, ali to nije opravdanje, to što nismo imali ta četiri igrača. Nismo mogli da nađemo prostor, imali smo šanse iz prekida u kojima smo pre davali golove, a sada ne - i to je to", rekao je on na konferenciji za novinare.

"Kao da je izgledao neki pritisak, ali to je lažni pritisak - ne onakav kao u prethodnim mečevima. Tu mislim na mečeve protiv Kelna, Nice, Voždovca, Vojvodine, Kolubare... Nije ga bilo ni u prethodnim utakmicama, poput one sa TSC-om, koja je bila dobra, ali ne na tom nivou", dodao je Petrić.

Da li bi ovaj poraz mogao da odluči krajnji ishod prvenstva? "Ako se desi da Zvezda večeras uzme bodove, to je velika prednost. Dok god ima matematike, ima šanse i nade, ali realno - ako Zvezda večeras pobedi, to je vrlo teško da možemo da stignemo. Ali nemam šta da zamerim, ovo je prvi poraz od kad sam došao u prvenstvu, ali nismo bili sveži".

Da li Evropa Partizanu odnosi koliko mu i donosi? "Svima nama koji igramo Evropu, na nivou Lige šampiona, Lige Evrope ili našem nivou, vuče negativne stvari u smislu prvenstva. Neko to može da pokrije rosterom i kvalitetom igrača, neko ne. Očigledno je da smo se mi u evropskim utakmicama dosta istrošili, da je stigao umor i onda se događaju i te povrede", dodao je Petrić.

Partizanov trener otkrio je i šta je rekao ekipi u svlačionici. "Naravno da smo nezadovoljni i neraspoloženi, ali ako se u ovoj situaciji ponašam drugačije nego do sada, onda to nije moj karakter. Rekao sam i momcima, da ako su se svi radovali kad smo pobeđivali, treba i sada svi zajedno da izvuku pouke. Da li ćemo se u ova tri dana oporaviti do meča protiv Novog Pazara, ekipe koja je kvalitetnija, na boljoj poziciji i rasterećeniji, to ćemo videti"