ZVANIČNO

PIKSI OBJAVIO KONAČAN SPISAK ZA KATAR! Pogledajte sa kojih 26 fudbalera "orlovi" idu na Svetsko prvenstvo (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je danas konačan spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Kataru i na njemu se nalazi ukupno 26 fudbalera. Može se reći da na spisku i nema iznenađenja pošto je Stojković pozvao fudbalere koji su inače izneli kvalifikacije ili igrali u Ligi nacija prethodnih meseci, a najvažnija vest je da su tu Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović oko kojih je vladala bojazan zbog skorašnjih povreda.

Takođe, očigledno će biti spremni i Ilić i Lazović iz Verone, koje su takođe mučile povrede, dok je interesantno da Piksi nije odlučio da povede četvrtog napadača poput Joveljića i Jovanovića. Čini se da su više nego dovoljni Mitrović, Vlahović i Jović, dok je tu i jedan igrač iz domaćeg srpskog šampionata - Strahinja Eraković iz Crvene zvezde.

Pogledajte konačan spisak Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru:

  • Golmani: Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Majorka) i Vanja Milinković Savić (Torino)
  • Odbrana: Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (Salcburg), Miloš Veljković (Verder), Filip Mladenović (Legija), Strahinja Eraković (Crvena zvezda) i Srđan Babić (Almerija).
  • Vezni red: Nemanja Gudelj (Sevilja), Sergej Milinković Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Kostić (Juventus), Uroš Račić (Braga), Nemanja Maksimović, Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK) i Darko Lazović (Verona).
  • Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Juventus), Filip Đuričić (Sampdorija), Luka Jović (Fiorentina) i Nemanja Radonjić (Torino).

Pogledajte i kroz fotografije kako izgleda konačan spisak Dragana Stojkovića za Mundijal na kome će naša selekcija pokušati da dođe najmanje do nokaut faze koju čekamo još od devedesetih godina.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije naredne nedelje putuje u Bahrein gde će igrati prijateljsku utakmicu sa ovom reprezentacijom (18. novembar), dok nas prva utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru očekuje protiv Brazila 24. novembra na "Lusail stadionu". Nakon toga Srbiju čekaju utakmice sa Kamerunom (28. novembar) i Švajcarskom (2. decembar).