Sve za grb, sve za dres!

ČUDO PAULA DIBALE - IZLEČIO SE SVOJOM KRVLJU DA BI IGRAO SA MESIJEM: Napadač uradio bukvalno SVE da zaigra u Kataru!

Autor Nikola Lalović

Paulo Dibala je hteo na Svetsko prvenstvo, a na kraju je njegov san postao java!

Izvor: Profimedia/ Maurizio Borsari/AFLO

Paulo Dibala je uspeo! Igraće na Svetskom prvenstvu u Kataru iako ga nije bilo na terenu od meča Rome sa Lećeom 9. oktobra kada se povredio. Tada je pokidao kvadriceps u levoj nozi i na tom meču ga je zamenio Nemanja Matić, a za razliku od Đovanija Lo Selsa koji nije uspeo da se oporavi, Dibala je ozdravio!

Nedavno je počeo da trenira sa grupom igrača u Romi, a sada su Argentinci otkrili kako je sjajni napadač uspeo da se vrati na teren iako mu je bilo prognozirano da će mnogo duže provesti u oporavku.

Prva stvar koju je morao da reguliše je ishrana. Specijalna dijeta u kojoj je koristio anti-inflamatorne namirnice i striktno se držao uputstva nutricioniste za svaki obrok mu je pomogla da dovede svoje telo u stanje da se brže oporavi.

Druga stavka u njegovom oporavku bila je teretana, a dnevno je Dibala ojačavajući noge i mišiće oko kvadricepsa provodio po pet sati u teretani radeću vežbe posebno osmišljene da mu pomognu da se oporavi na vreme za Katar. 

Uz sve to unajmio je kineziologa, stručnjaka koji se bavi kretanjem, pokretima i vežbama vezanim za trčanje i hodanje kako bi mu pomogao da se što pre oporavi, ali i da u narednom periodu karijere bude manje podložan povredama, a poslednja stavka njegovog plana oporavka je presudila.

U pitanju su RPR injekcije, što su zapravo injekcije pravljene od krvi samog pacijenta. Dibala je davao krv iz koje su izdvajane krvne pločice i plazma, a onda su pravljene posebne injekcije kojima je Dibalin organizam nateran da ubrza proces oporavka. I uspelo je!

Videćemo u kakvoj će formi dočekati grupnu fazu sa Meksikom, Saudijskom Arabijom i Polsjkom i prvi meč Argentine 21. novembra Dibala, ali jedno je sigurno - igraće na Svetskom prvenstvu!