JAVIO SE

NAJNOVIJE INFORMACIJE O MITRU - ENGLEZI OTKRILI SVE! Da li je pukla kost u stopalu? "Razgovaraćemo sa doktorima Srbije"

Autor Nemanja Stanojčić

Trener Fulama Marko Silva pričao je o povredi Mitrovića pred početak Mundijala.

Izvor: Profimedia

Aleksandar Mitrović je povređen, ne igra za Fulam, a nalazi se na spisku Dragana Stojkovića za Svetsko prvenstvo (od 20. novembra do 18. decembra). Izvesno je da će propustiti prijateljski meč sa Bahreinom pred start šampionata, ali je siguran putnik u avionu za Katar. Ne dopada se to previše ljudima u klubu, bar ako je suditi po rečima Marka Silve.

Trener tima iz Londona pričao je o povredi Srbina i u nekoliko navrata spominjao je medicnske timove i konačnu odluku. U jednom trenutku se čak i iznervirao zbog prevelikog broja pitanja oko Aleksandra, pošto je to bila glavna tema, a ne predstojeća utakmica sa Mančester junajtedom. "Mitrović nije igrao meč sa Sitijem, neće igrati protiv Junajteda. Nije tačno da je došlo do loma kosti, ali je istina da je u pitanju kost u stopalu. Bio je na pregledima posle meča sa Evertonom. Nalazi se na spisku reprezentacije Srbije, ali će sledeće nedelje ići na nove preglede, da vidimo kakvo je stanje", rekao je Silva.

Ponovo je za povredu okrivio "orlove", iako je on bio taj koji je stavio Mitrovića u tim za ligaške utakmice znajući da nije u potpunosti oporavljen. "Povredio se dok je igrao za reprezentaciju, tri dana kasnije je igrao novi meč za nacionalni tim i to nije trebalo da se dogodi, nije smeo da igra meč odmah posle povrede. Povredio se ponovo protiv Njukasla, pa onda i Vest Hem, ono što mogu da vam kažem jeste da će odluka biti doneta početkom sledeće nedelje. Razgovaraće naš medicinski tim sa medicinskim timom Srbije i odlučićemo zajedno šta je najbolja odluka za njega. On je veoma važan igrač za naš klub."

Nastavio je da spominje doktore. "Nisam prava adresa za pitanje o njegovoj fizičkoj spremi za Mundijal. Ono što znam jeste da nije igrao protiv Sitija neće ni protiv Junajteda. Mogu da vam kažem i da šta god da se dogodi u budućnosti neće imati uticaj na Mitra. Videćemo šta će biti odluka posle razgovora naših doktora i lekara srpskog tima."

Upitan je i da li bi on voleo da Aleksandar ne ide u Katar? "Nije važno šta bih ja voleo, realnost je da to nije bitno. To šta ja želim i šta kažem neće ništa promeniti. Mi kao klub ćemo zajedno sa reprezentacijom Srbije doneti najbolju odluku, naravno sa sve Mitrovićem. Da li želi da ide po svaku cenu tamo? Morate to njega da pitate. Rekao bih da svi igrači maštaju o Svetskom prvenstvu, isto i ostali članovi našeg tima, ali više o tome morate njega da pitate."

Usledilo je još jedno pitanje britanskih novinara. Pitali su Silvu "Šta će se dogoditi ako medicinski tim Fulama kaže da nije spreman, a Mitrović kaže da hoće da igra?"

"To je veoma teško pitanje za mene, jer govorim o hipotetičkoj situaciji. Ne znamo šta će se desiti. Da, Mitar želi da bude na Mundijalu, isto tako je želeo da igra i protiv Sitija i protiv Junajteda i to je za pohvalu, ali to je nemoguće. Mora da odmori, moramo da sačekamo na odluku našeg medicinskog tima i lekara iz reprezentacije Srbije. Zajedno ćemo doneti odluku", zaključio je Silva.