Ljut je

OVO SVETSKO PRVENSTVO JE UVREDA ZA FUDBAL! Sari je POBESNEO zbog ovakvog Mundijala: Šta su nam to oni doneli?!

Autor Mladen Šolak

Italijanski stručnjak ljut zbog organizovanja Svetskog prvenstva usred sezone

Izvor: YouTube/BeanymanSports3

Trener Lacija Mauricio Sari veoma oštro govori o ovogodišnjem Svetskom prvenstvu dok ceo svet iščekuje 20. novembar i prvu utakmicu, Katar – Ekvador. Italijanskom stručnjaku veoma smeta kako i gde je organizovan predstojeći Mundijal, koji će potpuno poremetiti takmičarsku godinu u klupskim sezonama širom sveta.

"(Tu pauzu) vidim kao uvredu za fudbal. Neka mi neko objasni šta pokret iz Katara može da donese fudbalu, izuzev novca za Mančester siti i Pari Sen Žermen? Recite mi i promeniću mišljenje", rekao je Sari, a preneo "Mundo Deportivo"

Zbog visokih temperatura u tom delu Azije, Svetsko prvenstvo će ove godine biti "zimsko" i ostaviće fudbalerima nedelju dana za pripremu, dok će neke odmah posle Mundijala uvesti pravo u takmičarski ritam. Na primer, Liverpul će zbog toga organizovati pripreme u Dubaiju, da bi se ekipa pripremala i eventualno priključila igrače koji ispadnu sa Svetskog prvenstva.

Povrh svega, Sari je direktno uperio prstom i ka Mansuru bin Zajedu, vlasniku Mančester sitija i Hamadu bih Halifi Al-Taniju, koji je vlasnik PSŽ-a. Obojica su iz Katara i Emirata. Ipak, uz razumljivu ljutnju trenera našeg Sergeja Milinković-Savića, teško je da će njegove reči bilo šta promeniti.

Italija ni ovog puta ne učestvuje na Mundijalu, kao što je propustila i Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. U takvoj situaciji, iz te zemlje stižu poruke da će tamošnji ljubitelji fudbala navijati za Srbiju.