Užas!

SEO NA TRAVU I POČEO DA PLAČE, ZNAO JE DA JE KRAJ! Povredio se 7 dana pred Mundijal i suze sakrivao od svih! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Vezni fudbaler Karlos Gruezo bio je na spisku selektora Ekvadora za Svetsko prvenstvo.

Izvor: Twitter/cromadeportes/printscreen

Mundijal u Kataru igra se u naobičnom terminu, a prvi susret na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu odigraće domaćin i reprezentacija Ekvadora, čije je učešće prethodnih meseci bilo pod znakom pitanja. Ipak, Ekvadorci će izaći na teren, ali verovatno bez jednog od svojih najboljih fudbalera. Vezni fudbaler Augzburga Karlos Gruezo (27) povredio se tokom poslednjeg kola bundeslige i tako zadao glavobolju svom selektoru.

U gustom kalendaru koji je napravljen nije ostavljeno prostora da se za Svetsko prvenstvo oporave fudbaleri koji su se povredili u finišu jesenjeg dela prvenstva. Takav slučaj je i sa Gruezom koji je u 29. minutu meča protiv Bohuma izbacio loptu u aut, seo na travu i počeo da plače. Postao je svestan da je san o Mundijalu sada noćna mora.

U prvim satima nakon njegove povrede nisu stigle detaljnije informacije o stanju u kojem se nalazi, ali je po reakciji samog fudbalera bilo jasno šta se dešava. Saigrači su morali da ga teše dok je izlazio sa terena, a on je u jednom trenutku dres prevukao preko glave kako bi sakrivao suze. Pogledajte celu scenu:

Gruezo je tokom karijere igrao za Independijente i Barsleonu u rodnom Ekvadoru, zatim za Štutgart, pa Dalas u MLS-u i na kraju Augsburg. U ovom nemačkom timu je od 2019. godine i jedan je od najstandardnijih igrača u ovoj sezoni. Za reprezentaciju Ekvadora odigrao je 46 mečeva, a bio je deo tima i na Svetskom prvenstvu 2014. godine.