POGLEDAJTE

OVAKO IZGLEDA TABELA SUPERLIGE NA POLA SEZONE! Zvezda "ima" Ligu šampiona, ali Partizan šansu - DVA derbija u igri...

Autor Milutin Vujičić

Do kraja sezone u Superligi ostalo je još 18 kola, a ovakva je situacija na pauzi.

Izvor: MN Press/SofaScore/Screenshot

Najvažnija sezona Superlige, koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona, ide na pauzu sve do februara. Prvi deo sezone završen je mnogo ranije nego što smo navikli zbog predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru, a fudbaleri će imati dovoljno vremena da se odmore i spreme za nove izazove koji su pred njima.

Poslednje jesenje kolo, 19. po redu, donelo je mnogo uzbuđenja, pre svega u utakmicama "večitih". Crvena zvezda je došla do pobede u 93. minutu u Surdulici golom Kataija (2:1), dok je Partizan u dramatičnoj završnici uspeo da preko Jovića dođe do sva tri boda protiv upornog Novog Pazara (1:0). Odmah posle meča videli smo i prozivke Partizana i Crvene zvezde na društvenim mrežama, što znači da nas i na proleće čeka mnogo bure, pre svega zbog najvećih srpskih klubova...

Crvena zvezda sa odličnom zalihom ide na pauzu pošto je tačno deset koraka ispred Partizana, a ono što Miloša Milojevića posebno može da ohrabri je što još ne znaju za poraz. S obzirom na to da je Zvezda ispala iz Evrope, moći će potpuno da se fokusira na domaću scenu gde juri direktan plasman u Ligu šampiona koji donosi sa sobom najmanje 20 miliona evra.

Partizan će morati da nadoknadi zato veliku razliku u preostalih 18 kola domaćeg takmičenja, u kome nas čekaju još dva "večita" derbija, dok vredi reći i da drugo mesto od naredne sezone donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, samo kroz "stazu ligaša" koja je poslovično teža. Doduše, svakako donosi i bolju prohodnost do ostalih UEFA takmičenja, nego što je to bilo prethodnih godina.

Na trećem mestu je za sada TSC sa 39 bodova, dok je četvrtoplasirani Čukarički sa 35, pa bi po trenutnoj projekciji oni igrali kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Na petom mestu, koje donosi Evropu ako neko od prva četiri već osvoji Kup Srbije, nalazi se sve bolja Vojvodina sa 33 boda, ali će imati težak zadatak da to "odbrani" protiv Novog Pazara, pa i Voždovca...

Podsetimo, Superliga se igra po dvoipokružnom sistemu - nakon 30 kola se tabela deli na plej-of i plej-aut, pa nas u svakoj od dve grupe očekuje još po sedam utakmica. Prvo prolećno kolo igra se na 4. februara.

TABELA: Crvena zvezda 53, Partizan 43, TSC 39, Čukarički 35, Vojvodina 33, Novi Pazar 31, Voždovac 31, Radnički 25, Kolubara 20, Napredak 19, Spartak 18, Mladost 18, Radnički 17, Javor 16, Mladost NS 13, Radnik 8.