LJUTA

ALBANSKA PEVAČICA ODBRUSILA PRED SP U KATARU: "Ja da vam pevam?" - otkrila i za koga će NAVIJATI na Mundijalu

Autor Milutin Vujičić

Dua Lipa je demantovala da će pevati na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru.

Izvor: Instagram/dualipa/screenshot

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za samo pet dana, a dobro je poznato od ranije da zbog mnogih stvari važi za verovatno najkontroverznije do sada. To se pre svega odnosi na ljudska prava zbog kojih su mnoge poznate ličnosti odbile da podrže Mundijal, a jedna od njih je i poznata britanska pevačica albanskih korena Dua Lipa. Pojavila se mogućnost da će pop zvezda nastupiti na otvaranju turnira 20. novembra na "Lusail" stadionu, međutim pevačica se obratila fanovima i rekla da to ne dolazi u obzir.

"Trenutno postoje spekulacije da ću ja nastupiti na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru. Neću nastupati niti sam ikada bila u pregovorima sa njima. Navijaću za reprezentaciju Engleske izdaleka i nadam se poseti Katara kada budu poštovali sva ljudska prava kao organizator Mundijala", poručila je poznata pevačica.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u Kataru je prvo koje se održava u jesenjim/zimskim mesecima, a zbog izgradnje stadiona na kojima su navodno brojni radnici izgubili živote - u javnosti se digla velika bura, ne i tolika da bi im bila uskraćena organizacija prvenstva sveta.

Katar je u pokušaju da povrati ugled potpisao ugovore sa brojnim zvezdama iz sveta sporta i zabave, poput recimo Dejvida Bekama, a slavni engleski fudbaler je zbog toga na udaru jer se u ovoj azijskoj zemlji ne poštuju sva ljudska prava.