Fudbal

PROCURILI SNIMCI SMEŠTAJA NA SVETSKOM PRVENSTVU, SVI SU U ŠOKU: Šatori pod vedrim nebom i kontejneri od 200 dolara! FOTO

Autor Nikola Lalović

Nekoliko dana pred Svetsko prvenstvo procurele su slike smeštaja u kome će biti navijači tokom Svetskog prvenstva i teško da će se uslovi svima svideti.

Izvor: Twitter/dibraadam/wc22updates

Svetsko prvenstvo u Kataru je iza ugla, timovi su već odleteli i krenuli da se pripremaju za početak takmičenja, a navijači odavno stižu u velikom broju. Katar je bukvalno kompletno popunjen, svi kapaciteti su puni i lokalne vlasti se dovijaju kako da uspeju da ugoste sve zainteresovane.

Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, pa čak i Kuvajt i Oman primaju mali broj navijača, ali u Kataru su se setili da veliki broj navijača smeste i pod vedro nebo, u šatore i kontejnere.

Cena noćenja u šatoru pod vedrim nebom, u kome se nalazi samo madrac na kome možete da spavate je neverovatnih 100 dolara za noć! Kontejneri koji su takođe usred pustinje izgledaju nešto bolje, dobićete i prostor u kome možete da ostavite svoje stvari, ormarić i još neke sitnice. Ipak, to zadovoljstvo košta 200 dolara za noć! Pogledajte kako smeštaj u Kataru izgleda:

 Ko hoće normalnu sobu u samom gradu u kome će se mečevi odigravati, moraće da plati papreno, mnogo paprenije od 100 ili 200 dolara za noć. Neki navijači su otkrili da oni sobu plaćaju 460 dolara za noć, a da je hotel u kome su vrlo blizu metro stanice u Dohi.

Nije jasno ni kako će navijači iz svojih šatora i kontejnera usred pustinje uspevati da dođu do grada i stadiona, da li će im biti organizovan prevoz ili će i to morati da plaćaju. Svakako će sigurno biti primedbi kada turisti i navijači nagrnu u arabijsku pustinju.