Kaže da je nevin!

SKANDAL - HRVAT PAO NA DOPING TESTU: Brata mu traži PSŽ, on je velika nada, ali mu preti 4 godine SUSPENZIJE!

Autor Nikola Lalović

Mario Vušković je prema rezultatima prvog doping testa koristio nedozvoljene supstance!

Izvor: Profimedia

Skandal drma Nemačku, pošto je hrvatski fudbaler Mario Vušković optužen za doping! Ovaj 20-godišnji štoper Hamburga stigao je u Nemačku ovog leta iz Hajduka, za sada je odigrao desetak mečeva za bivšeg prvaka Evrope u "cvajti" a sada je suspendovan. 

HSV je saopštio da ga je udaljio sa treninga i utakmica dok se ceo slučaj ne istraži, a i policija se uključila u istragu. Vuškoviću koji je nastupao za mladu selekciju Hrvatske je u urinu nađen eritopoetin (epo) tokom kontrole na treningu 16. septembra, a policija je sada upala u njegov stan i prema navodima nemačkih medija zaplenili su mu mobilni telefon i laptop

Eritropoetin je hormon koji reguliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a nedozvoljen je jer se uz njega više kiseonika vezuje za krvna zrnca i sportisti se lakše i brže oporavljaju i od povreda i od umora koristeći "epo". Vušković tvrdi da ništa nije kriv, podneo je zahtev za uzimanje B uzorka, tj. uzorka krvi, pošto je prvi uzorak bio uzorak urina.

Standardna kazna za ovakav doping prekršaj je četiri godine i to bi moglo praktično da završi karijeru 20-godišnjeg Vuškovića, koji je tek krenuo da napreduje i da se probija. On nije jedini fudbaler u porodici pošto i njegov 15-godišnji brat Luka igra fudbal.

On je deo juniorskog tima Hajduka u kome dominira igrajući sa mnogo starijima od sebe, a PSŽ je bacio oko na njega i spreman je da ga Hajduku plati neverovatnih 5.000.000 evra.