MUKE

UZBUNA U HRVATSKOJ PRED KATAR: Povredio se heroj Splita, očekuje se da bude PRVI špic "vatrenih"

Autor Milutin Vujičić

Selektor reprezentacije Hrvatske čuo vesti koje nijedan njegov kolega ne želi da čuje pred Svetsko prvenstvo.

Izvor: YouTube/HRT/screenshot

Aktuelni vicešampion sveta Hrvatska odigraće prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom (sreda, 13.00) uoči početka Svetskog prvenstva u Kataru, a njihov selektor Zlatko Dalić nije potpuno bez briga. Na konferenciji za medije objavio je da postoje određeni problemi sa povređenim igračima i to ga brine uoči Mundijala, tako da je već odlučno da oni neće nastupiti protiv Saudijaca - ili će imati ograničenu minutažu.

Najobzbiljniju povredu ima napadač Marko Livaja, koga novinari u Hrvatskoj projektuju kao prvog špica reprezentacije u Kataru, ali videćemo da li će Zlatko Dalić morati da menja planove.

"Marko Livaja ima povredu mišića, njega ćemo da poštredimo, nema potrebe da forsiramo. Marcelu Brozoviću je potrebna minutaža, vraća se nakon povrede i nije puno igrao. Nije u pitanju ništa ozbiljno. Svi ostali su zdravi. Pokušaćemo da rasporedimo minute i damo šansu onima koji su igrali manje u posednje vreme", rekao je Zlatko Dalić u razgovoru sa hrvatskim medijima i osvrnuo se na status kapitena.

"Luka Modrić će igrati, videćemo još koliko. Isto važi i za Ivana Perišića. Ne želimo da igraju celu utakmicu ili njen veći deo, ali svakako će igrati".

Razlog zbog kog je Hrvatska izabrala da u Rijadu igra protiv Saudijske Arabije u 13 časova je što ih baš sličan izazov očekuje i na startu Svetskog prvenstva. Njihov prvi susret u Kataru biće protiv Maroka 23. novembra u istom dnevnom terminu, kada su naravno velike vrućine u Dohi. U istoj grupi su još Kanada i Belgija.