BURNO

UKRAJINA HTELA DA IH IZBACE SA MUNDIJALA, BRITANCI IH PROVOCIRAJU: Haos na konferenciji - "Koliko ćete mi platiti"

Autor Milutin Vujičić

Selektor reprezentacije Irana uoči Svetskog prvenstva u Kataru pod velikim pritiskom zbog dešavanja u ovoj zemlji.

Izvor: Twitter/Sima_Sabet/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Irana učestvovaće na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, iako su prethodnih nedelja kružile priče da bi FIFA mogla da ih izbaci. Sve je krenulo inicijativom Ukrajine da se Iran, zbog vojnog snabdevanja Rusije u ratu, isključi sa Mundijala, dok je zbog toga veliki pritisak bio na fudbalerima i selektoru Karlosu Kejrošu, koji je već stigao da uđe u sukob sa novinarima uoči početka turnira.

Poznati portugalski trener koji je Iran preuzeo pre samo dva meseca, odmah je dobio pitanje o osetljivoj političkoj situaciji u Iranu gde već mesecima traju protesti, odnosno konkretno pitanje britanskog novinara je glasilo - "Da li ste ponosni što ste selektor zemlje koja ne poštuje prava žena?".

"Koliko ćete da mi platite da odgovorim na to? Koliko? Razgovarajte sa šefom i odgovorite mi. Ne stavljajte mi reči u usta. Pitam koliko ćete mi platiti za taj odgovor", besno je odgovorio Karlos Kejroš.

U ovoj azijskoj zemlji inače već dva meseca traju protesti zbog smrti Mahse Amini, a tim povodom su i reprezentativci Irana stali na stranu naroda i tokom priprema su prekrili grb na dresu. Što se tiče Kejroša, nema ništa protiv toga: "Igrači mogu slobodno da protestuju kao što bi mogli da su iz bilo koje druge zemlje, sve dok je to u skladu s pravilima Svetskog prvenstva i u duhu igre. Mogu da se izraze terenu. Igrači imaju samo jednu stvar na umu, a to je borba za plasman u drugi krug".

Podsetimo, Iran se takmiči u grupi sa Engleskom, Velsom i Sjedinjenim Američkim Državama, a Kejroš je poručio da veruje u svoje igrače i da će pokušati da donesu radost narodu.