Čeka kaznu

ČUVENI NAPADAČ OSUĐEN NA 14 MESECI ZATOVRA: Prevario državu za OGROMAN NOVAC, sad ide iza rešetaka!

Autor Nikola Lalović

Legedarni norveški napadač Džon Kerju je verovao pogrešnim ljudima i sada mora u zatvor!

Izvor: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Džon Kerju mora u zatvor! Najnovje vesti iz Norveške govore da je bivši napadač Aston Vile, Valensije, Rome, Beštiktaša, Liona, Stouka i Vest Hema osuđen na 14 meseci zatvorske kazne zbog izbegavanja plaćanja poreza u domovini.

Špic koji je 91 put oblačio dres nacionalnog tima Norveške je mogao da dobije i veću kaznu pošto mu je pretilo do dve godine zatovra, a kako je ranije istakao, za sve je kriv njegov nekadašnji menadžer Per Flod koji ga je savetovao da ne prikazuje sporne prihode i dobiti koje je stekao van granica države.

"Slepo sam mu vjerovao. Bio sam ubeđen da je u pravu. Kontrolisao me je kao marionetu. Znam da je neodgovorno sa moje strane, ali je jednostavno bilo tako", rekao je 43-godišnji Kerju, čija je bogata karijera trajala 15 godina.

Tužioci suda u Oslu su smatrali da je "Kerju imao dovoljno prilika da ispravi informacije koje je dao vlastima, ali to nije učinio", pa je to uzeto kao dodatna otežavajuća okolnost za visokog napadača. Osim zatvorske kazne Kerju će morati da plati 540.000 norveških kruna, što je oko 50.000 evra kazne, a suma za koju je oštetio državu Norvešku je oko 500.000 evra.