Šta se ovde desilo?

ALBANCI NAPADALI GOSTE, ČULO SE "SRBIJA, SRBIJA!" Navijački skandal u Tirani - huligani divljali na stadionu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Neverovatne scene na prijateljskom meču reprezentacija koje ranije nisu imale sukobe.

Izvor: Twitter/hooliganscz1999/printscreen

Period u kojem se većina fudbalskih reprezentacija priprema za Mundijal oni koji se nisu kvalifikovali koriste za prijateljske utakmice. Tako su snage u Tirani odmerili Albanija i Italija (1:3), a ovaj meč ostaće zapamćen i po sukobu dve navijačke grupe! Zanimljivo, gosti su iskoristili priliku da tokom sukoba pomenu i Srbiju, što je dodatno iznerviralo navijače albanskog tima.

Na stadion "Air Albania" došlo je do problema između domaćih i gostujućih navijača, što se jasno vidi na snimcima koji već kruže po društvenim mrežama. Albanci su želeli da preskoče zaštitnu ogradu i fizički se obračunaju sa gostima iz Italije, što im nije dozvoljeno. Obezbeđenje im nije dalo da preskoče stakleni zid koji razdvaja tribine, a sa druge strane čulo se "Srbija, Srbija"!

Jedan od navijača koji su uspeli da se domognu vrha ograde na to je dogovorio srednjim prstima, ali je to bilo sve što je mogao da uradi u ovom trenutku. Pogledajte kako je izgledala ta situacija:

Podsećamo da su sličan sukob nedavno imali navijači Rumunije protiv gostiju iz Bosne i Hercegovine. I oni su u jednom trenutku, već na samom početku meča, upotrebili povike o Srbiji kako bi iznervirali goste. Prisetite se kako je to izgledalo:

Rumunija - BiH
Izvor: Youtube/Gazeta Sporturilor

Što se samog meča u Tirani tiče, Albanci su stigli do prednosti u 16. minutu golom Ardijana Ismajlija, ali to im nije bilo dovoljno. Preko Di Lorenca i Grifa Italija je "okrenula" rezultat već do poluvremena, a poslednji gol na meču postigao je Vinćenco Grifo - za konačnih 1:3 u tirani.