TRANSFER

NAJBOLJI IGRAČ ZVEZDE NAPUŠTA KLUB! Deki hoće da "ukrade" ključnog fudbalera: umesto Lige šampiona - borba za OPSTANAK?

Autor Nikola Delić

Iskusni defanzivac Crvene zvezde Aleksandar Dragović nalazi se na vrhu liste prioriteta Sampdorije pred zimski prelazni rok.

Izvor: MN Press

Dejan Stanković želi ponovo da sarađuje sa jednim od najboljih fudbalera Crvene zvezdeAleksandrom Dragovićem, pišu italijanski mediji. Čuveni "Tutomerkato" koji je odlično upućen u fudbalske transfere u Italiji, tvrdi da je Dragović prva želja Sampdorije pred naredni zimski prelazni rok.

U prilog ovoj informaciji govori i činjenica da su njih dvojica sa ogromnim uspehom sarađivali na stadionu "Rajko Mitić", pa se slično očekuje da bi mogli da rade i na "Luiđi Ferarisu".

Dragović je u tabor crveno-belih stigao na leto 2021. iz Bajer Leverkuzena, pre "farmaceuta" branio je boje Lestera, Dinama iz Kijeva, a prve korake je napravio u slavnoj Austriji iz Beča, koja takođe silno želi da ga vrati u svoje redove već ovog januara.

U redovima beogradskog kluba Dragović je osvojio duplu krunu, a ako odluči da ostane na dobrom je putu da ponovi taj uspeh i na kraju sezone, jer je Crvena zvezda ubedljivo prva na tabeli sa 10 bodova više od najvećeg rivala Partizana. Takođe, ispunio bi time i san da zaigra sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sampdorija je trenutno na 19. mestu Serije A i vodi grčevitu borbu za opstanak u eliti, pa se ovih dana i budućnost srpskog trenera dovodila u pitanje. Dejan Stanković će imati izuzetno težak zadatak, jer je prva "bezbedna" ekipa na tabeli Specija, koja ima čak 7 bodova više. Potrebne su mu ozbiljne promene u igračkom kadru, a videćemo da li je Dragović baš taj šraf koji bi mogao da promeni tok ove sezone.