SPREMA SE

SRBIJA IGRA POSLEDNJI MEČ UOČI SVETSKOG PRVENSTVA! Šta je Piksi spremio, gde je prenos i sve što treba da znate o duelu!

Autor Nemanja Stanojčić

Reprezentacija Srbije igra protiv Bahreina poslednji meč pred početak Mundijala.

Izvor: MN Press

Srbija protiv Bahreina igra poslednji meč pred početak Svetskog prvenstva (od 20. novembra do 18. decembra). Danas će "orlovi" odigrati prijateljski susret sa domaćinom od 16.30 časova po našem vremenu. Biće to ujedno i provera za ono što sledi i najvažnije utakmice u grupnoj fazi protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Prilika da Dragan Stojković vidi još neke detalje i uigra tim još više.

Dešavanja sa utakmice kao i uvek imaćete priliku da pratite uživo u tekstualnom prenosu na MONDU, a pre meča donosimo vam i neke zanimljive detalje o onome što sledi. Celu Srbiju zanima ovaj susret i ujedno prilika da se napravi najbolja moguća uvertira za Katar i Mundijal. Neka zagrevanje za ono najvažnije počne...

ŠTA JE PIKSI SPREMIO?

Dragan Stojković pripremio je nekoliko iznenađenja za ovaj meč. Već je najavio da neće igrati Aleksandar Mitrović, Saša Lukić i Filip Kostić. Doduše, verovatno neće bit jedini. Očekuje se da će Piksi kombinovati dosta i "mešati karte". Jedan od glavnih razloga za to je strah od povreda. Nešto što nije potrebno timu nekoliko dana pred početak Mundijala. Verovatno će biti dosta izmena, pa bi priliku mogao da dobije veliki broj igrača.

"Imam jasnu sliku startnih 11 za utakmicu protiv Brazila. Ali sve zavisi od zdravstvenog stanja. Moramo da budemo strpljivi da vidimo kako će se situacija razvijati. Nadamo se da će svi igrači koji su tu biti spremni. Ako ne - pronaći ću rešenje! Ali, nismo u poslednjih godinu i po dana imali ovakve okolnosti, sa povređenim igračima. Nadam se da će svi imati na umu da je ovo prijateljska utakmica i da neće biti povreda, zato većina igrača neće biti svih 90 minuta, ali ćemo sklopiti dobar tim", rekao je Piksi.

ŠTA NAS ČEKA?

Prijateljska utakmica je samo uvertira za ono što nas sve čeka - Svetsko prvenstvo. Najavio je selektor da će i u ovom duelu ekipa igrati isto i da se to ne menja, ko god bio na drugoj strani. "Želimo da pokažemo naš stil fudbala. Da je Srbija tim koji zaslužuje da bde na Svetskom prvenstvu. Nama nije bitno ko je na terenu. Uvek igramo isto i nema razloga da bilo šta menjamo", kazao je Stojković.

Ubrzo posle ovog meča kreće i Mundijal, Srbija će se boriti za prolaz iz grupe "G". Tamo prvo igra sa Brazilom 24. novembra u 20 časova (po našem vremenu). Onda 28. novembra igra protiv Kameruna u 11 časova, pa je poslednji meč u grupi protiv Švajcarske zakazan za 2. decembar od 20 časova.

GDE JE PRENOS?

Kao što smo već napomenuli, tekstualni prenos možete da pratite na MONDU, a utakmicu će prenositi televizija NovaS. Podsetimo, sve utakmice srpskog nacionalnog tima tokom šampionata sveta prenosiće i RTS i Arena Sport.