Kako to?

ITALIJANI IZABRALI TIM JUGOSLAVIJE ZA KATAR, MITROVIĆA NEMA NIGDE! Tu su 3 Srbina, pa čak i Albanac, ali nema gol mašine

Autor Nikola Lalović

Izgleda da nisu baš mnogo gledali njegove partije u dresu Srbije...

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Nakon Argentinaca, javili su se i Italijani! Potencijalni tim Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Kataru tema je koja večito zanima strance, a sada je italijanska "Gazeta" napravila svoju ekipu od igrača sa prostora bivše države i prilično iznenadila nekim potezima!

Ono što je najčudnije je da u timu nema Aleksandra Mitrovića, iako su tri napadača izabrana i formacija u kojoj je tim napravljena je 4-3-3. Tu je jedan Albanac sa Kosova, jedan Bošnjak, dvojica Slovenaca, četiri Hrvata i tri Srbina. Ali među Srbima nema ni kapitena našeg tima i kapitena Ajaksa Dušana Tadića, a nema ni najboljeg strelca u istoriji Srbije Aleksandra Mitrovića iako je na 76 mečeva uspeo da postigne 50 golova za nacionalni tim!

Gol ovog tima Jugoslavije branio bi Jan Oblak i tu verovatno niko nema primedbi, s obzirom da je iskusni Slovenac među najboljim čuvarima mreže na svetu već godinama. U odbrani se našao jedan Srbin i to Nikola Milenković kapiten Fiorentine, a uz njega tu su Hrvat Borna Sosa, Sead Kolašinac i Albanac iz Prištine Amir Rahmani. Ovaj 192 centimetra visoki štoper Napolija prvo je odigrao dva meča za Albaniju, a onda je od 2015. godine počeo da igra za takozvano Kosovo. 

U veznom redu su tu dva hrvatska fudbalera, bivši osvajač Zlatne lopte Luka Modrić i pouzdani vezista Intera Marcelo Brozović, a u tim se "ugurao" i Sergej Milinković Savić!

U napadu bez Srba nije moglo, jer nije bilo realno očekivati da baš Italijani zaborave Dušana Vlahovića, ali osim njega napred su Ivan Perišić i mladi slovenački napadač Benjamin Šeško, dok Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića nema! Dalo bi se zameriti i to što je recimo Kolašinac dobio prednost u odnosu na Filipa Kostića...

Kada se posloži to izgleda ovako: Jan Oblak – Borna Sosa, Nikola Milenković, Amir Rahmani, Sead Kolašinac – Luka Modrić, Sergej Milinković-Savić,Marcelo Brozović – Benjamin Šeško, Dušan Vlahović, Ivan Perišić. A kako bi izgledao vaš tim Jugoslavije?