FUDBAL

IGRAĆE SE SVETSKO PRVENSTVO I KOD NAS! Za poznatog Hrvata nema dileme - kada uradimo jedno, Mundijal će biti i ovde!

Bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ne očekuje da se Mundijal održi na Balkanu pre 2050. godine!

Izvor: MN Press

Bivši fudbaler Barselone Ivan Rakitić u razgovoru povodom Svetskog prvenstva dotakao se i organizacije budućih Mundijala."Zemlje Balkana bi mogle biti domaćini oko 2050. godine, kada unaprade infrastrukturu i stadione" , rekao je on.

Uoči početka Svetskog prvenstva u Aziji, ovaj deo Starog kontinenta još čeka priliku da organizuje završnicu velikog takmičenja. Poslednji put važan meč na ovim prostorima odigran je 2017. godine u Skoplju, a stadion "Toše Proeski" dočekao je finaliste Super Kupa Evrope, u kome su se sastali slavni Mančester Junajted i Real Madrid.

Fudbalska infrastruktura na Balkanu je poprilično dotrajala, a novi stadioni su prava retkost, mada će Srbija uskoro dobiti tri moderna u Loznici, Leskovcu i Zaječaru, a najavljena je i izgrednja novog "Čika Dače" u Kragujevcu, kao i Nacionalnog stadiona u Beogradu. Postojao je ambiciozan projekat u Srbiji koji je predviđao našu zemlju kao organizatora Svetskog prvenstva 2030. godine i to zajedno sa Grčkom, Bugarskom i Rumunijom. Međutim, nije ta ideja zaživela, pa nam ostaje da vidimo kada će Srbija dočekati priliku da ugosti završnicu nekog velikog takmičenja.

Dok čekamo da Mundijal dođe na Balkan, 22. Svetsko prvenstvo počinje u nedelju, a otvoriće ga Katar i Ekador na stadionu Lusail. Srbija se nalazi u grupi G sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a "orlovi" otvaraju takmičenje 24. novembra protiv Brazila od 20 časova.