Fudbal

ŠOK IZ KATARA - BENZEMA PROPUŠTA CELO SVETSKO PRVENSTVO?! Napustio je trening, Francuska u STRAHU čeka ove rezultate!

Autor Mladen Šolak

Dramatične vesti iz francuske reprezentacije pred početak Mundijala. Braniće titulu prvaka sveta bez najboljeg igrača?!

Izvor: Profimedia

Najbolji napadač na svetu Karim Benzema (34) mogao bi da propusti čitavo Svetsko prvenstvo u Kataru! Prema poslednjim informacijama iz baze reprezentacije Francuske, osvajač Zlatne lopte sigurno neće igrati protiv Australije u utorak, 22. novembra, a možda uopšte ne zaigra.

Napadač Real Madrida pokušao je da odradi prvi kompletan trening sa saigračima iz reprezentacije, ali nije uspeo da ostane do kraja na terenu jer je doživeo povredu. Otići će na pregled i posle njega će biti jasno da li će učestvovati u odbrani titule "trikolora", aktuelnih prvaka sveta.

Francuski magazin L'ekip objavio je da je Benzema povređen napustio trening. "Nakon što je ove subote radio sa ekipom, morao je da ranije prekine. Priroda i težina njegove povrede još nisu poznati i moraće da se podvrgne pregledima da bi se utvrdila dijagnoza. Povredio je mišić i to ostavlja sumnju i kada je u pitanju njegov nastup na čitavom turniru", piše taj izvor.

Na subotnjem treningu Benzema je navodno radio igrao u formaciji sa čak četvoricom napadača, uz Antoana Grizmana, Kilijana Mbapea i Olivijea Žirua. Jedno kraj drugog, njihova imena stvarno zvuče moćno i verovatno najopasnije na Mundijalu. Ipak - da li će ovaj pakleni napad uopšte biti u punom sastavu u Kataru?

Francuska će učešće na Mundijalu početi u utorak, utakmicom protiv Australije, a potom će četiri dana kasnije igrati protiv Danske, dok će grupnu fazu završiti susretom protiv Tunisa, u sredu, 30. novembra.