Fudbal

ŠOK! NAJBOLJI IGRAČ SVETA NE IGRA NA MUNDIJALU: Izašao iz bolnice i sve je bilo jasno - KATASTROFA za prvaka! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Najbolji napadač na svetu neće igrati na Mundijalu, zvanično je potvrđeno

Izvor: Twitter/Tanziloic/Profimedia

Francuski as Karim Benzema (34) neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, zvanično je potvrđeno. Najbolji napadač na svetu povredio se na treningu u subotu i odmah je sproveden u bolnicu, gde su urađeni snimci oštećenog mišića. Iako isprva nije precizirano o čemu se radi, video snimak napravljen u subotu uveče u Kataru pokazao je celom svetu da on veoma teško hoda i da stvari ne stoje dobro po "trikolore". Onda je francuski dnevni list "Parizijen" objavio ekskluzivnu informaciju da vlasnik "Zlatne lopte" neće igrati: "Nakon što je prošao preglede u Aspetar bolnici u Dohi, prema našim informacijama Francuz mora da propusti Svetsko prvenstvo. Doživeo je povredu mišića leve butine, otkrio nam je izvor blizak reprezentaciji", navedeno je, a potom je to i zvanično potvrđeno.

Ovakav epilog veoma će razočarati najboljeg centarfora sveta, jer je stigao na svoj tek drugi Mundijal u karijeri, nakon što 2018. nije učestvovao u osvajanju svetske titule u Rusiji zbog skandala sa ucenjivanjem saigrača privatnim snimkom. Ove jeseni, Benzema je doputovao u Katar kao jedna od najvećih zvezda, zadužio je opremu nacionalnog tima, ali u njoj neće nastupiti na najvećem turniru.

Izvor: Profimedia

Francuska će učešće na Mundijalu početi u utorak, utakmicom protiv Australije, a potom će četiri dana kasnije igrati protiv Danske, dok će grupnu fazu završiti susretom protiv Tunisa, u sredu, 30. novembra. Selektor Didije Dešan imaće u napadu i dalje sjajne napadače - Kilijana Mbapea, Olivijea Žirua, Antoana Grizmana, ali Benzema je ipak trebalo da bude vođa ekipe i da u Kataru zaokruži daleko najbolji period svoje karijere.