Fudbal

BIO SAM U SEVERNOJ KOREJI - HOĆU DA ORGANIZUJU MUNDIJAL! Predsednik FIFA sve šokirao, već planira SP kod KIm Džong Una!

Autor Nikola Lalović

Predsednik FIFA Đani Infantino je najavio da bi komunističke vlasti Severne Koreje mogle da dobiju zadatak organizovanja Svetskog prvenstva u fudbalu. Čak je bilo i priprema za tako nešto!

Izvor: Profimedia

Nakon što je predsednik FIFA Đani Infantino šokirao ceo svet svojim govorom pred Svetsko prvenstvo u Kataru u kome je pričao da je "gej, invalid, Arapin, migrant i Katranin", sada je još jednim potezom iznenadio svetsku javnost. Posle svog dosta bizarnog govora i istupa u kome je pričao o Evropi, kolonijalizmu, istoriji, tome kako su ga deca zadirkivala kada je bio mali, osvrnuo se i na buduće Mundijale.

Nakon što je odluka da se Kataru dodeli domaćinstvo Svtskog prvenstva prošla uz mnogo buke, neodovanja i protesta, sada je Infantino sve prisutne iznenadio priznanjem da bi u narednom periodu ovaj turnir mogao da se održi i u Severnoj Koreji.

"Svaka država ima pravo da bude domaćin. Ako Severna Koreja želi da bude domaćin nečega... Pre nekoliko godina sam bio tamo kako bih provjerio jesu li spremni da organizuju Svetsko prvenstvo za žene zajedno s Južnom Korejom. Očito nisam bio uspešan, ali išao bih još 100 puta ako bi to nešto promenilo", rekao je Infantino na čuđenje mnogih!

Naravno, sportske akcije koje zbližavaju Severnu i Južnu Koreju su česte, na Zimskim olimpijskim igrama smo viđali njihove zajedničke timove i ovo je ideja Infantina koja bi mogla da pomiri dve strane koje su u manje ili više opasnom sukobu još od pedesetih godina, početka Hladnog rata i Korejskog rata. 

"Samo aktivnim delovanjem možemo nešto da promenimo. Mi smo globalna organizacija i moramo da težimo ispunjenju našeg cilja, a to je ujedinjenje sveta oko najvažnije sporedne stvari na svetu - fudbala", rekao je Infantino. 

Severna Koreja je na Svetskom prvenstvu igrala poslednji put 2010. godine u Južnoj Africi. Pre toga su nastupali na Mundijalu 1966. u Engleskoj kada su bili najveći hit prvenstva i kada su stigli do četvrtfinala.