Pogledajte!

OVO JE MASKOTA SVETSKOG PRVENSTVA U KATARU: Upoznajte LAEBA - evo šta njegovo ime znači na arapskom!

Autor Dušan Ninković

Svetsko prvenstvo je počelo, a Laeb će narednih nedelja biti veoma prisutan.

Mundijal u Kataru je otvoren! Spektakularnom ceremonijom tokom koje smo čuli stihove na srpskom i videli jednu holivudsku zvezdu najavljen je okršaj Katara i Ekvadora! Tom utakmicom počeće još jedno Svetsko prvenstva, a tokom narednih mesec dana fudbalere će pratiti dobri duh koji izgleda kao turban!

I Laeb pojavio se na otvaranju takmičenja čija će biti maskota. Katar ga je predastavio pre nekoliko meseci, a navijači širom sveta danas su imali još jednu priliku da vide simbol koji će im upadati u oči tokom narednih utakmica na Mundijalu. Pogledajte kako izgleda Laeb, duh sa tradicionalnom arapskom nošnjom:

"Laeb" na arapskom jeziku znači "veoma vešt igrač" i on pripada paralelnom univerzumu maskota, u kojem se nalazi sa svim ostalim mundijalskim maskotama, istakli su iz FIFA. Očito, predstavlja turban kakav nose šeici iz arapskog sveta, a FIFA ističe da veruju da će navijači širom sveta njega prepoznati kao zanimljiv karakter.

I dok smo na prethodnim svetskim prvenstvima imali Zabivaku, Fuleka, Zakumija, Golea, Futiksa, Ćao, Pikea, Naranhita i Huanita, na turniru od 21. novembra do 18. decembra gledati Laeba.