PROMENE

FIFA SPREMA REVOLUCIJU - POTPUNO MENJA SVETSKO PRVENSTVO: Infatino uhvaćen na delu, bogati šeici su ga ubedili!

Autor Nikola Lalović

Đani Infantino sprema totalnu promenu Mundijala, a zna se i gde će se naredna dva prvenstva održati!

Izvor: Profimedia/JBAutissier/Panoramic

Počelo je Svetsko prvenstvo u Kataru i već ima mnogo pritužbi kako na samu organizaciju, tako i na neke poteze FIFA. A Đani Infantino je već sada uhvaćen u zanimljivom društvu!

Nakon njegovog govora pred Svetsko prvenstvo koji je sve ostavio u čudu i priznanja da bi Severna Koreja mogla da dobije domaćinstvo Mundijala, sada su isplivale nove informacije. Infantino je na otvaranju Mundijala sedeo pored katarskih zvaničnika, a sa njegove leve strane (u žutoj odori) sedeo je Mohamed Bin Salman, faktički prvi čovek Saudijske Arabije!

To su mnogi shvatili kao najavu toga ko će dobiti domaćinstvo Svetskog prvenstva 2030. godine! Nakon Katara i ova zalivska monarhija želi da organizuje Mundijal, ali ne samostalno. Navodno se spremaju da podnesu predlog za organizaciju zajedno sa Grčkom i Egiptom! 

To nije jedina stvar o kojoj se razgovara, već je Infantino navodno spreman da proširi Mundijal sa sadašnje 32 na budučih 48 nacionačnih timova. Od dodatnih 16 mesta tri bi dobila Azija, četiri Afrika, po dva Severna i Južna Amerika, tri Evropa i jednog učesnika bi dobio Pacifik uz još jedan tim koji bi kroz međukontinentalni plejof išao dalje.

Svetsko prvenstvo 2026. godine organizovaće SAD, Meksiko i Kanada, a već tu bismo mogli da vidimo 48 reprezentacija u igri. A kako stvari stoje, nakon toga se Mundijal seli na Mediteran, ali i u Afriku i Aziju!