MONDO U KATARU

KOLIKO KOŠTA PIVO U KATARU? NEĆETE VEROVATI! MONDO u Dohi: Naplate papreno i još nas LAŽU - sipaju manje! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Poslednjih dana bilo je mnogo polemike o cenama u Kataru, a navijači su uglavnom razočarani onim što vide. Pogotovo kada im sipaju manje piva nego što su im obećali, a sve po paprenoj cenI! /od reportera MONDA iz Katara Milutina Vujičića/

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić/Profimedia/Twitter/screenshot

Ako kojim slučajem poranite u Dohi i poželite da vidite navijače, kojih je navodno došlo stotine hiljada u Katar, teško da ćete imati sreće. Sve do 14 časova po lokalnom vremenu nije bilo žive duše u fan-zoni (više je bilo policajaca), smeštenoj na vrlo prometnoj lokaciji u Dohi, pošto su se možda mnogo oporavljali od "spektakularnog" otvaranja turnira utakmicom Ekvadora i Katara. Šalu na stranu, realnije je da su kasnije pošli na mesto okupljanja svih navijača zbog jakog sunca i ne tako pozitivnih priča koje su ovih dana stizale iz trenutne "prestonice fudbala".

A ako ih nije "opalilo sunce", onda jesu cene koje su ih zatekle po dolasku u zvaničnu prodavnicu FIFA u kojoj nije bilo srpske opreme, odnosno po pogledu na menije štandova na kojima se prodaje hrana i piće - čak i pivo. "Lažu nas, pokažu vam jedno pivo, pa vam posluže u čaši", rekao nam je ogorčeni Meksikanac koji je kupio čašu alkoholnog okrepljujućeg napitka za 30 katarskih rijala, odnosno blizu 1.000 dinara.

Parče pice (site, ne tako sjajnog ukusa) košta takođe oko 1.000 dinara, a juneći burger je nešto skuplji i koštaće vas 1.500 dinara i dodatnog čekanja u redu. Za slične cene možete da dobijete i cezar salatu, odnosno grčku salatu koja je prethodnih dana postala viralna na društvenim mrežama jer su porcije male. Sendviče možete da dobijete za oko 1.200 dinara. Pogledajte kako izgleda hrana koju možete da kupite u Kataru:

Sudeći po tome da u prodavnicama i nema ovakve hrane, ne čudi što su brojni navijači ovde čak i doručkovali, a prijalo im je i da "ohlade" grlo pivom i zagreju se za večerašnje utakmice. Zato su najbrojniji Holanđani, Amerikanci, Englezi...

"Koliko košta? Pica i dva pića su izašla 85 rijala (2.700 dinara)... Nemam pojma koliko je to, mislim da nije mnogo", rekla nam je jedna Engleskinja kojoj su cene izgleda povoljne, dok su navijači iz Afrike uglavnom negodovali što je Svetsko prvenstvo nikad skuplje.