Fudbal

KATAR IM UPROPASTIO POSAO, PA POKLANJAJU PIVO ŠAMPIONU SVETA! Američka kompanija se oglasila - odriče se 75 MILIONA!?

Autor Mladen Šolak

Američka kompanija spremila ogromnu količinu piva i evo ko će je dobiti

Izvor: Twitter/Budweiser

Odluka Katara da zabrani prodaju piva na stadionima dva dana pred početak Svetskog prvenstva u Kataru ostavila je u problemu američku kompaniju Badvajzer ("Budweiser"), koja je jedan od većih partnera Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). "Pokušali smo da vidimo do kraja da li će to biti izvoljivo, ali mislim da ćete preživeti ako tri sata dnevno ne konzumirate alkohol", rekao je predsednik FIFA Đani Infantino braneću takav stav domaćina.

U takvoj situaciji, kompanija Badvajzer oglasila se na društvenim mrežama i najavila da će zemlja koja pobedi osvojiti piva, a neki su tumačili da će kompletna zaliha biti prebačena osvajaču Mundijalu.

Gigant u proizvodnji piva već je "zamoljen" da "utiša" svoju promociju alkohola u Kataru, gde je prodaja takvih pića striktno zabranjena kada nije Svetsko prvenstvo. Zbog toga je domaćin odredio i cene pinte od 14 dolara u fan-zoni, uz ograničenje da jedna osoba može da popije maksimum četiri pića.

Navijači Ekvadora su tako skandirali u nedelju "hoćemo pivo", na prvoj utakmici Mundijala protiv Katara, a američka kompanija je oduševljeno komentarisala objave tog navijanja na društvenim mrežama. "Ekvadore, stiže ti dvostruko više piva", poručeno je iz Badvajzera.