Ma nemoguće...

DONETA VAŽNA ODLUKA O SRBIJI! EVO KO NAM SUDI PROTIV BRAZILA! FIFA napravila PRESEDAN, ne pamtimo ga po dobrom iz Rusije

Autor Dušan Ninković

Neverovatna odluka prilikom delegiranja sudije za meč prvog kola grupne faze.

Izvor: MN Press

FIFA je donela odluku - poznato je ko sudi meč Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru! I navijačima "orlova" neće se baš svideti ova odluka... Pištaljka je dodeljena u ruke Alireze Faganija, arbitra koji je pre četiri godine u Rusiji sudio susret istih timova!

Podsećamo, 2018. godine reprezentativci Srbije u poslednjem kolu grupne faze doživeli poraz (2:0) i morali da se vrate kući. Sada se nadamo da će ishod meča, ali i kompletne grupne faze biti drugačiji, pa da ćemo uspeti da stignemo do nokaut dela turnira. Doduše, ove godine ćemo imati priliku za "popravni" i ako nam Fasani ne donese sreću proti Brazilaca. Podsetite se detalja sa tog meča:

Pre četiri godine nam nije bio talija. Tada je priznao gol Brazila koji nije bio regularan, jer je Miranda napravio faul nad Mitrovićem u akciji koju su krunisali pogotkom. Ulagali su proteste srpski fudbaleri, ali bilo je uzaludno jer se odluka nije promenila.

Za one koji nisu potpuno upućeni u lik i delo Fasanija, on je Iranac i na Mundijalu pre četiri godine sudio je četiri meča. Najbitniji od njih bio je okršaj za treće mesto, a zanimljivo je da je u nokaut fazi takmičenja delio pravdu i na meču kasnijih šampiona Francuza. Nadamo se da je na tim susretima stekao neophodno iskustvo koje će mu biti od koristi u četvrtak uveče.

Ipak, deluje neobično da FIFA istog čoveka delegira za meč dva tima na različitim Mundijalima...