IZNENAĐENJE!

NIKAD VEĆA BRUKA ARGENTINE - OVAKO NISU IZGUBILI 92 GODINE: Prekinuli nestvaran niz, tek sad poraz od autsajdera BOLI!

Autor Petar Đukanović

Argentinci su izgubili prvi meč posle skoro četiri godine,a Saudijci su uspeli da režiraju preokret koji nije viđen skoro čitav vek.

Izvor: Anadolia/Fareed Kotb

Argentinci predvođeni Leom Mesijem bili su neupitni favoriti na meču protiv Saudijske Arabije, niko nije dovodio u pitanje pobedu projektovanih finalista mundijala i prošlogodišnjih osvajača Kopa Amerika. Ipak, Argentina je izgubila prvi meč (2:1) nakon niza od 36 pobed. Poslednji poraz zabeležili su početkom jula 2019. godine od Brazila. Saudijci su na taj način prekinuli sjajan niz argentinske reprezentacije i naneli težak poraz Mesiju i družini.

Argentinci su ovako izgubili tek drugi put u svojoj istoriji meč na Svetskom prvenstvu u kom su vodili na poluvremenu, pre 92. godine na prvom Mundijalu u Urugvaju (1930.), domaćin je preokrenuo i tako slavio protiv još jedne južno-američke reprezentacije. Pogledajte detalje sa današnje utakmice.

Nakon što su gubili u prvom delu meča, Saudijci su se u drugom poluvremenu obrušili ka golu Emilijana Martineza i za samo pet minuta uspelii su da preokrenu rezultat. Usledilo je 45. minuta konstantnih napada Argentine kao i sjajnih odbrambenih intervencija Saudijaca. Puni samopouzdanja i spremni da ostave srce na terenu reprezentativci Saudijske Arabije odnose tri boda sa stadiona Lusail. 

Dugo će se pričati o fantastičnoj igri Saudijske Arabije i nevećem iznenađenju u Kataru, ali i zasluženoj pobedi nad bezidejnim Argentincima. Požrtvovana igra i ostavljanje srca na terenu oduševilo je sve iskrene ljubitelje fudbala, a spektakularan šut Salema Al Davsarija postaće simbol saudijskog fudbala i njihove najveće pobede u skorijoj istoriji. Snimak gola možete videti u ovom videu: 

Reprezentacija Srbije igraće 24. novembra na Lusaila stadionu u Dohi, istom onom velelepnom zdanju gde je reprezentacija Saudijske Arabije iznenadila Argentinu jedne od favorita za osvajanje mundijalskog pehara. Nadamo se da će naša reprezentacija biti motivisana i puna elana protiv Brazila u četvrtak veče.