SENZACIONALNO

REKLI SU MI DA SAM LUD, A SAD ME SVI ZOVU! Vujović je znao da će Saudijska Arabija napraviti BUM - Sreo sam im trenera!

Autor Nikola Delić

Legendarni Zlatko Vujović je pre prvenstva istakao da bi Saudijska Arabija mogla biti najveće iznenađenje takmičenja.

Izvor: Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

Nekadašnji fudbaler Hajduka iz Splita i reprezentacije Jugoslavije Zlatko Vujović je uoči prvenstva predvideo da bi selekcija Saudijske Arabije mogla biti pravi hit šampionata. Fudbaleri iz najveće države Arabijskog polustrva obravadali su njegova očekivanja i napravili jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Svetskog prvenstva, savladavši Argentinu sa 2:1.

U razgovoru za Index.hr, Vujović je obrazložio svoj stav: "Iskreno znam jako dobro njihovog trenera Erva Renara, igrali smo zajedno u Kanu. Skoro smo se sreli u Parizu i rekao mi je da ima jako zanimljiv sastav. Jako dobro znam da je odličan trener, pa sam se zbog njega odlučio za Saudijce" , a onda je rođeni Sarajlija krenuo ozbiljno "Realno, mislio sam da će biti 3:0, 4:0 za Argentinu, a da će Saudijci svoj prolaz tražiti u drugim mečevima. Ne verujem da će Argentina dozvoliti još neki kiks u grupi, ali su sebi jako zakomplikovali situaciju i teško će doći do prve pozicije u grupi."

Nakon ove partije Saudijaca Vujović je opravdao svoja očekivanja, a pre početka prvenstva nije bilo tako: "Sad me svi zovu da im dam savet za kladionicu, a kada su pročitali šta sam izjavio mislili su da sam ludak, ma i ja sam mislio" , uz osmeh je komentarisao nekada velika zvezda Hajduka i Bordoa.

Saudjici već 26. novembra imaju priliku da naprave novi podvig protiv Poljske, dok Argentinci isti dan od 20 časova imaju imperativ pobede protiv Meksika.