Uh...

KATASTROFA ZA PRVAKA SVETA - ZA NJEGA JE GOTOV MUNDIJAL: Puklo je, posle Benzeme ostali bez još jednog ključnog igrača!

Autor Nikola Lalović

Nakon povrede Karima Benzeme Francuska ostaje bez još jednog igrača koji je nezamenljiv u startnoj postavi!

Izvor: Profimedia/ Marcelo Machado de Melo/Fotoarena/Sipa USA

Katastrofalne vesti se nižu za Francusku! Nakon što prvo nisu mogli da povedu N'Goloa Kantea i Pola Pogbu na Svetsko prvenstvo zbog povreda, potom su izgubili prvo Presnela Kimpembea, pa Kristofera Nkunkua i dan pred Mundijal Karima Benzemu, sada još jedan reprezentativac ispada iz ekipe.

Levi bek Lukas Ernandez morao je napolje u pobedi nad Australijom 4:1 nakon što je donekle bio kriv za prvi gol "Sokerosa". Povela je Australija tako što je Ernandezu pobegao Metju Leki, ali je levi bek Bajerna ostao da leži na travi! Na usporenom snimku je moglo da se vidi da je on već u trku osetio bol i bukvalno vrisnuo, a sada je jasno da je Mundijal za njega gotov.

I to ne samo Mundijal već moguće i cela sezone! "Frans pres" javlja da je on pokidao prednje ukrštene ligamente desnog kolena i da će odsustvovati jako dugo. Lukasa Ernandeza je u pobedi nad Australijom posle povrede zamenio njeov brat Teo, koji ostaje jedini levi bek u ekipi.

Sada Didijeu Dešanu ne ostaje mnogo opcija na toj poziciji. Igrao je to za Francusku Adrijen Rabio, ali on je sjajno izgledao u veznom redu i sada ostaje žal štoi na Svetsko prvenstvo nije poveden Ferlan Mendi iz Real Madrida. Ovo ostavlja ekipu sa samo 24 igrača, jer od 26 pozvanih Karim Benzema se povredio i Dešan je odbio da dovede zamenu za njega.

Takođe ni na desnom beku opcija nema puno pošto se tu menjaju Benžamin Pavar i Žul Kunde, koji se obojica snalaze kao štoperu, a Kunde mnogo više igra centralno nego na boku.