Fudbal

ŠTA SADA? J**AĆEMO HRVATSKU, TOLIKO JE PROSTO! Selektor Kanade OPSOVAO pred kamerama, pa se nasmejao! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Selektor Kanade uz psovku najavio šta dalje čeka njegov tim na Svetskom prvenstvu

Izvor: BBC/screenshot

Kanada je doživela izuzetno bolan poraz od Belgije, bila žestoko oštećena od sudija, a na kraju nije nagrađena za dobru igru i za čak 21 udarac ka golu favorita. Posle meča, golman Kanađana Milan Borjan najavio je da će u četvrtak ići na utakmicu Srbije, a selektor Kanađana Džon Herdman dao je eksplicitnu izjavu o tome šta će njegov tim sledeće morati da uradi.

"Rekao sam igračima da pripadaju ovde. Sada ćemo da idemo dalje i je**ćemo Hrvatsku, toliko je prosto", rekao je trener Kanađana, koji je okupio ekipu na terenu posle poraza i očigledno im održao motivacioni govor. Za to vreme, zvaničnici su dali Belgijancu Kevinu De Brujneu nagradu za igrača utakmice, a on se javno zapitao zašto ju je baš on dobio.

Kanada je u kvalifikacijama napravila istorijski uspeh, jer se plasirala na Svetsko prvenstvo drugi put, a prvi još od 1986. godine. Milan Borjan i ekipa postali su heroji nacije i igrom je sigurno nisu razočarali, ali nisu uspeli da je iskoriste za gol, jer su više od 20 puta šutnuli ka golmanu Tibu Kurtoi i nijednom nisu pogodili mrežu. Nije im bio dovoljan ni penal, koji nije iskoristio igrač Bajerna Alfonso Dejvis.

Džon Herdman (47) je engleski trener i selektor je Kanade od 2018, nakon što je prethodno sedam godina vodio žensku reprezentaciju te zemlje. Od 2006. do 2011. vodio je žensku reprezentaciju Novog Zelanda.