UŽAS

NAJGORA UTAKMICA U ISTORIJI MUNDIJALA! U napadu ZVEZDE, a svi su razočarali - 92 godine NIKO nije bio ovoliko loš!

Autor Nikola Delić

Fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje odigrali su sigurno najgori meč u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva.

Izvor: Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

U prvom meču grupe H na Svetskom prvenstvu Urugvaj i Južna Koreja odigrali su meč bez pogodaka, ali i bez šuteva u okvir gola. Ovo je prvi put u 92 godine dugoj istoriji Mundijala da je odigran meč u kome fudbaleri nisu uspeli da šutiraju u okvir.

Ovaj podatak posebno čudi kada znamo da su Urugvaj predvodili bivši i sadašnji fudbaler Liverpula, Luis Suarez i Darvin Nunjez, a u drugom poluvremenu se navali priključio i iskusni Edinson Kavani. Napad Južne Koreje na ovom meču bio je predvođen jednim od najboljih igrača Premijer ligeHjon Min Sonom.

Urugvajci su bili bliže golu, ali se dva puta na njihovom putu našla stativa. Prvi put je fenomenalno odreagovao Dijego Godin, a druga šansa je bila delo sjajnog veziste Frederika Valverdea, međutim i njemu je sreća okrenula leđa posle fenomenalnog šuta iz daljine.

Urguvajce očekuje derbi duel protiv Portugala, dok će Korejci šansu za svoju prvu pobedu imati protiv Gane. Obe ekipe imaće težak zadatak da prođu u narednu fazu, posebno kada se zna da je Portugal najveći favorit u ovoj grupi.