Fudbal

ZVEZDIN BUKARI DAO GOL RONALDU, PA SLAVIO BAŠ KAO ON! Crveno-beli "Ferari" zablistao na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Autor Mladen Šolak

Napadač Zvezde Osman Bukari dao gol protiv Kristijana Ronalda i ekipe

Izvor: Profimedia

Napadač Crvene zvezde Osman Bukari bio je strelac za Ganu u meču Svetskog prvenstva protiv Portugala. On je u završnici meča pogodio glavom da smanji zaostatka svog tima na 2:3 i da zakuva završnicu protiv tima Kristijana Ronalda. "CR7" bio je u tom trenutku na klupi, a njegovi saigrači su posle Bukarijevog gola shvatili da meč ipak nije gotov. Pogledajte kako je pogodio, pa slavio baš kao Kristijano Ronaldo, visokim skokom i pokretom rukama uz urlik: "SIUUU". Kristijano ga je video i iznenadio se.

Bukari (23) debitovao je za reprezentaciju prošle godine, u kvalifikacijama za Kup Afrike, a od marta 2022. je redovan u nacionalnom timu. Prvi gol za Ganu dao je 1. juna protiv Madagaskara, a u večerašnjem duelu protiv Portugala napravio je haos favoritu golom kojim je potpuno otvorio naizgled "zatvoren" meč. Posle njegovog udarca, Portugalci su morali da se dodatno namuče da bi osvojili tri boda.

Izvor: Profimedia

Brzonogi napadač iz Akre definitivno igra sezonu života - počeo je veoma dobrim nastupima za Zvezdu, gde je zbog svoje prodornosti i hitrine dobio nadimak "Ferari", a nastavio je u Kataru. Pročitajte njegovu biografiju - evo ko je Osman Bukari.