Uživo

PRVE IZJAVE PIKSIJA I "ORLOVA" IZ KATARA POSLE PORAZA: Govorili o sudijama, selektoru žao zbog JEDNE stvari!

Fudbaleri Srbije startovali su porazom protiv Brazila na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da naprave veliko iznanađenje na startu Mundijala. Brazil je bio bolji u prvom meču na šampionatu (2:0), a izabranici Dragan Stojkovića Piksija šansu za "popravni" traže protiv Kameruna u ponedeljak.

Pratite trenutno kakve su reakcije "orlova" posle poraza od Brazila.

22:45

I SELEKTOR O SUĐENJU!

"Ja nisam primetio da su fudbaleri nešto bili negativno opredeljeni ka sudiji. To nije poremetilo igru ili rezultat. Normalni faulovi, par kartona, ništa specijalno se nije desilo. Veoma fer i korektna utakmica, nisam video nešto pogrešno od fudbalera, zaslužena pobeda Brazila, okrećemo papir za Kamerun i nadam se zdravim fudbalerima i to je sve", rekao je Piksi.

22:41

PROČITAJTE SVE ŠTO JE REKAO SELEKTOR!

Ovako je Dragan Stojković Piksi video poraz od Brazila na startu Svetskog prvenstva u Kataru! Pročitajte SVE što je rekao na konferenciji za medije čovek koji večeras u Dohi nije mogao da prepozna svoj tim!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

22:37

NAVIJAČI?

"Bilo je sjajno biti na stadionu ove večeri, imali smo veliku podršku naših navijača. Mi smo mala zemlja u odnosu na Brazil, to je činjenica. Uvek je dobar osećaj biti deo ovoga, ovo je veliki uspeh i mi smo veoma srećni zbog toga. Ne osećam specijalne emocije, profesionalac sam, igrao sam i video sve. Ništa ne može da me impresionira, jer sam sve video.", rekao je Dragan Stojković!

22:34

SELEKTOR O POVREDAMA!

"Brazil je svetski krem fudbala, a opet smo u prvom delu pokazali da možemo da igramo. Samo mi je žao što nemam 100 odsto spremne Mitrovića, Vlahovića i Kostića. Drugačija bi to pesma bila... Ali, tako je, nisu spremni. Brazilce vidim kao jednog od favorita za titulu", ispričao je selektor.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

22:33

OBRAĆANJE PIKSIJA!

Mi smo negde bili u egal poziciji prvih 45 minuta, nisam video da je Brazil dominantniji. Ono što je za nas porazno je drugo poluvreme. Fizički smo pali i naravno da je Brazil to znao da iskoristi. Odličan su tim i kazniće vas zbog toga. Ovo večeras što se desilo je fizički faktor koji je za mene iznenađujući, nisam mogao da prepoznam naš tim. Vi znate da smo sa puno problema došli u Katar, imamo puno povreda u nevreme i to su povrede kod igrača koji su udarne igle naše reprezentacije. Moramo da prihvatimo to. Previše je da nemate spremne igrače u timu, to se vidi i to ste i vi videli.

22:30

MAKSIMOVIĆ O SUĐENJU!

"Mislim da nije ništa pogrešio što može da utiče na ishod meča, ali uvek sudije čuvaju igrače poput Nejmara i Vinisijusa. Tako je i kada igrate protiv Reala ili Barselone. možda 60-40 u njihovu korist, to je moje mišljenje, ali ništa što je uticalo na rezultat", rekao je Nemanja Maksimović!

22:28

IZJAVA NEMANJE MAKSIMOVIĆA!

"Mislim da smo prvih 50 minuta dobro kontrolisali igru. Morali smo posle da se otvorimo, što je njima dalo više prostora za kontranapade. Sa igračima koje imaju i njihovim kvalitetom dali su nam gol iz kontre i utakmica je bila gotova. Ponekad igraš koliko ti protivnik dozvoli. Treba da budemo zadovoljni, ne treba da se razočaramo. Nije smak sveta izgubiti od Brazila. Imamo četiri dana da se odmorimo i pripremimo, pa pobedom nad Kamerunom vratimo u ravnopravnu borbu za prolaz. Gledali smo ih danas, potpuno dva različita poluvremena. Videli smo da im je kontranapad najjače oružje, dok su u drugom delu meča poptuno pali što je neobično za ekipe iz tog dela sveta. Imaju svoje kvalitete, jako su brzi i treba da ih se čuvamo u kontri", rekao je Maksimović.

Vezni fudbaler Srbije govorio je i o atmosferi u ekipi nakon poraza, odnosno koliko su bili spremni za ovo.

"Nikada nije dobro kad se izgubi, ali znamo da smo dali maksimum. Došao sam ovde i nisam čuo šta je selektor rekao posle meča. Ranije je pričao da nije kraj sveta ni ako pobedimo ni ako izgubimo. Odigrao sam poslednjih desetak minuta i drugačije sam video meč. Oni su dobijali samopouzdanje našim gubljenjem lopti", dodao je vezni igrač.

22:21

IZJAVA DARKA LAZOVIĆA!

Još jedan srpski fudbaler popričao je sa medijima nakon poraza od Brazila.

"Mislim da smo se dobro držali do prvog gola, defanzivno im nismo dozvolili da stvore mnogo šansi. Posle prvog gola smo pali, dozvolili smo da preuzmu inicijativu, ostavili smo dosta prostora i oni su kvalitetom i snagom dali drugi gol. Možda su mogli i ubedljivije da nas pobede na kraju. Ostaje žal, mogli smo i bolje da odigramo. Tek je prva utakmica, moramo da analiziramo greške i okrenemo se Kamerunu. Ostale su nam dve utakmice koje su možda i bitnije. Znali smo pre utakmice da oni imaju sjajne individualce koji igraju u najboljim klubovima. Što se moje igre tiče, moglo je dosta bolje. Pokazali su nam da su fenomenalna reprezentacija. Nismo dovoljno držali loptu, što selektor traži od nas. Nekako smo im jeftino davali lopte i priliku da nas ugroze. Nismo im stvorili neke preozbiljne šanse, zbog toga ne možemo biti zadovoljni. Izgubili smo i imamo nula bodova, ali sad imamo dve utakmice protiv reprezentacija koje se bore sa nama za drugo mesto. Očekujem da ćemo njih odigrati kao što inače igramo, da verujemo u sebe i to da možemo da pobedimo bilo koga", rekao je rezervista Darko Lazović nakon meča!

22:18

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO OVAJ MEČ!

22:14

Izjava Filipa Mladenovića

Izjavu je dao i član Legije Filip Mladenovića

"Držali smo se prvo poluvreme, znali smo šta nas očekuje, ne samo ova utakmica, nego svaka. Brazil je najatraktivniji protivnik, dosta dobar, dobro smo ušli u utakmicu. Falilo nam je malo više poseda lopte, bilo je situacija gde smo mogli bolje da se razigramo i da budemo konkretniji. Još dve utakmice do kraja, sve je otvoreno."

Najveći izazov je bio na bekovskim pozicijama, gde se direktno borio protiv najboljih njihovih igrača:

"Svuda je izazov igrati protiv Brazila, nije važno koja pozicija. Mislim da nije to loše izgledalo. Opet kažem, da smo imali veći posed mislim da bi bilo bolje, to nas je krasilo do sada. Ne verujem da je to strah i ne možemo da se bojimo onog što čekamo ceo život."

22:09

Šta dalje čeka Srbiju?

Naša reprezentacija već u ponedeljak igra sledeći meč protiv Kameruna. Nakon toga u poslednjem kolu imaćemo priliku da se "osvetimo" Švajcarcima za poraz iz Rusije 2018.

22:07

Obratio se i selektor Stojković - "Da nismo povređeni, mogli bismo..."

"Mislim da je bilo ključno što smo u drugom delu meča fizički bili, da ne kažem katastrofalni. Iznenađujuće za mene, potpuno smo pali. Oni su to znali da iskoriste. Prvi deo smo odigrali sasvim solidno, korektno sa naše strane. Imali smo neke povrede u nevreme, mi imamo tri tek oporavljena igrača i to je previše za naš tim. Došli smo u takvom stanju... Brazil je dominirao i zaslužio je pobedu. Nije ovo bila taktički najteža utakmica, žao mi je tšo smo fizički pali i što nemamo zdrave igrače. U ovih par dana ispred nas moramo maksimalno da se odmorimo i rešimo svoju sudbinu. Nadam se da ću za Kamerun računati na Kostića, a šta će biti ko zna. Jedino tu ostaje žal što nismo kompletni, mogli bismo bolje da odigramo protiv Brazila", rekao je Piksi

Izvor: TV Arena sport premium

22:04

Prva izjava Dušana Tadića!

Izvor: TV Arena sport premium


"Izuzetno kvalitetna ekipa, mogli smo da ih ugrozimo u prvom delu, ali nismo. Prvi gol dao im je vetar u leđa, jer smo morali sa više rizika da krenemo. Ostaje žal, ali okrećemo se sledećim utakmicama. Dobro su nas pritiskali, nismo mogli da nađemo kvalitetan pas, ali idemo dalje", rekao je Tadić za TV Arena sport.

22:01

Prva izjava Saše Lukića

"Prvo poluvreme sam igrao '1 na 1' sa Nejmarom, igrali smo na dobrom nivou, držali smo svoje linije, držali smo ih daleko od gola. Drugo poluvreme smo pali, verujem u nas i ne predajemo se, idemo dalje."

"Jedna greška na početku drugog poluvremenu nas je omela, morate da držite koncentraciju 90 minuta, oni su danas bili bolji, a mi se okrećemo Kamerunu i Švajcarskoj, biće ovo bolje."

21:54

Pratite prve reakcije naših fudbalera

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je na startu šampionata. Brazil je bio bolji rezultatom 2:0, dvostruki strelac je bio napadač Totenhema Ričarlison.

Očekujemo izjave naših fudbalera, pratite uživo naš live blog.

Ukratko

  • Fudbaleri Srbije izgubili od Brazula
  • Pročitajte izjave naših fudbalera posle meča
učitaj još +