Loše vesti!

FIFA HOĆE DA KAZNI SRBIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU: Zbog zastave sa Kosovom u svlačionici pokrenuta istraga protiv nas!

Autor Nikola Lalović

Na zahtev Fudbalskog saveza Kosova FIFA je otvorila istragu protiv nacionalnog tima Srbije i FSS-a!

Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/AlejoGustavo

Kako javljajju strani mediji FIFA je otvorila istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog zastave koja se našla u svlačioncii našeg tima, a na kojoj se vidi Kosovo i Metohija kao deo naše države. Na zastavi je pisalo "Nema predaje" i teritorija Kosova je bila obojena u boje srpske trobojke.

Ovu sliku je u javnost pustio Hajrula Čeku, ministar kulture, omladine i sporta u Vladi Kosova, koji je zatražio od FIFA i UEFA da oštro kazne Srbiju zbog ovoga, a na konferenciji za medije našeg nacionalnog tima jedan američki novinar je postavio pitanje o ovoj zastavi našim reprezentativcima. 

"Sramne slike iz srpske svlačionice na kojima se vide mržnja, ksenofobija i genocidne poruke ka Kosovu, dok se za to koristi Svetsko prvenstvo kao platforma. Očekuje konkretne poteze od FIFA s obzirom da je Fudbalski savez Kosova punopravni član FIFA i UEFA", napisao je na tviteru Čeku i podelio je ovu sliku. 

Kosovo je postalo punopravni član UEFA i FIFA 2016. godine, osam godina nakon što je ovaj deo Srbije jednostrano proglasio nezavistnost od matice i proglasio se za državu. 

"Disciplinska komisija FIFA je otvorila istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog zastave koja se videla u njihovoj svlačionici u meču sa Brazilom. Istraga je otvorena na bazi članka 11 FIFA disciplinskog pravilnika člana 4 Pravila o FIFA Svetskom prvenstvu 2022. godine", navodi se u saopštenju FIFA.