'ajde!

SRBIJA SPREMNA ZA KAMERUN - PIKSI DOBIO POJAČANJE: Poslednji trening "orlova" pred NAJBITNIJI meč na turniru! (FOTO)

Autori Milutin Vujičić Dušan Ninković

Fudbaleri Srbije odlično su raspoloženi i spremni da pobedom nad Afrikancima naprave veliki korak ka nokaut fazi.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Fudbalska reprezentacija Srbije je spremna! Na Svetskom prvenstvu u Kataru izabranici Dragana Stojkovića u ponedeljak igraju veoma važan meč protiv Kameruna, a na poslednjem treningu pred taj okršaj našao se i novinar MONDA Milutin Vujičić. Kako nam otkriva sa lica mesta, svi fudbaleri bili su na raspolaganju selektoru, a atmosfera u timu je fantastična!

Među onima koji su trenirali pred Kamerun našao se i Filip Kostić, koji je zbog povrede koju vuče iz Juventusa propustio prvi meč na turniru. Prema očekivanjima, on će biti spreman da zauzme mesto uz levu aut-liniju i napravi haos Kameruncima na tom delu terena, a to ne bi morala da bude jedina promena u timu.

Postoji mogućnost i da selektor Stojković malo modifikuje taktiku, pa zbog pobede koja je imperativ Srbija opet zaigra sa dva napadača. Vlahović je sve spremniji, a šansu čeka i Jović, pa bi Aleksandar Mitrović mogao da dobije saigrača u kaznenom prostoru afričke selekcije. Da ne ulazimo sada u detalje oko taktike, za to će biti vremena - bitnije je da "orlovi" silno žele pobedu.

Kako javlja naš Milutin Vujičić iz Katara, "orlovima" je u nedelju ujutru bilo vruće, ali su zadržali dobro raspoloženje i tokom treninga u Dohi. "Au, brate", rekao je Dušan Vlahović na račun temperature u Kataru, pre nego što su reprezentativci počeli da igraju "papir, kamen, makaze" kako bi odredili ko će ući u krug tokom zagrevanja. Pogledajte detalje treninga:

Utakmica Srbije i Kameruna igra se u ponedeljak od 11 časova i presudna je za "orlove". Pobeda bi ostavila ekipu Dragana Stojkovića u igri za plasman u nokaut fazu takmičenja, čak i za prvo mesto u grupi, dok bi poraz verovatno značio i oproštaj od borbe za prolaz u narednu fazu Mundijala.